Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré odpoledne. Dnes je Sobota, 20. Dubna 2024


Žlutočerná tramvaj se po modernizaci v Opravně tramvají DPP vrátí zpět do StrausberguStraßenbahn in Prag korrigiert zurück nach Strausberg

13. 10. 2014 Témata: DP Praha, Hl. m. Praha, Tramvaje, Česká republika

logo_dp_prahaObyvatelé a návštěvníci Prahy se mohou v následujících týdnech setkat v ulicích hlavního města se žlutočernou tramvají KT8. Tramvaj, která je majetkem německé společnosti Strausberger Eisenbahn GmbH Strausberg, byla v Praze modernizována a nyní probíhá poslední kolo zkoušek před jejím návratem do Německa.

logo_dp_praha
Prag Bewohner und Besucher in den kommenden Wochen in den Straßen der Hauptstadt mit schwarzen und gelben Straßenbahn KT8 erfüllen können. Die Straßenbahn, die von der deutschen Firma Strausberger Eisenbahn GmbH-Trausberg, in Prag gehört wurde in der letzten Runde der Tests vor der Rückkehr nach Deutschland modernisiert und jetzt.
kt8-2
kt8-3

Zakázku na její modernizaci vyhrála společnost Cegelec a.s. a ke spolupráci přizvala Opravnu tramvají Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP).

Tramvaj KT8D5.RN2Sse dočkala kompletní generální opravy, v jejíž rámci získala například novou energeticky úspornou elektrickou výzbroj TV Progress a pro vyšší komfort cestujících byl vložen nízkopodlažní střední článek, dodaný společnostmi PRAGOIMEX a.s. a Krnovské opravny a strojírny s.r.o.

Testovací jízdy této tramvaje se za účasti zástupců německého Drážního úřadu a jejího majitele Strausberger Eisenbahn uskuteční od 13. do 16. října. Následně do 24. října proběhne konečná montáž jednotlivých prvků a zkušební provoz bez cestujících, v rámci kterého musí tramvaj najet v pražských ulicích minimálně 200 km.

Tramvaj se zpět do Německa vrátí na konci října a od listopadu se s ní již budou moci svézt cestující ve Strausbergu nedaleko Berlína. „Předpokládáme, že náročné zkoušky v souladu s německými předpisy proběhnou úspěšně a tramvaj, která si pro svoji barvu ihned získala od německého zákazníka přezdívku Biene Maja, se vydá koncem října 2014 do Německa,”uvedl Jaroslav Janda, vedoucí Opravny tramvají DPP, který se svým týmem zakázku realizoval.

„Opravna tramvají DPP má skvělé výsledky a bohaté zkušenosti s údržbou a rekonstrukcí tramvajových vozů. Že se můžeme podílet na zakázkách pro zahraniční dopravce, to jen potvrzuje.Velmi rádi se zúčastníme podobných projektů i v budoucnu, řekl Jan Šurovský, technický ředitel DPP.

kt8-21

kt8-31

Autor: TZ-DPP # # Zobrazeno: 4,792x     _________




Vložte příspěvek