Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré odpoledne. Dnes je Pátek, 19. Dubna 2024


Veolia Transport Východní Čechy - MHD v Přelouči

17. 11. 2009 Témata: -Dopravci PK, Pardubický kraj, Česká republika

logo_veolia_transportSpolečnost Veolia Transport Východní Čechy předvedla dne 6. října 2009 zástupcům města Přelouč, novinářům a odborné veřejnosti nový částečně nízkopodlažní linkový minibus Iveco Daily Stratos LE 37. © PAN CommunicationsMinibus  bude jezdit od 1. prosince 2009 na místní nově zavedené lince městské hromadné dopravy. Ta bude ve druhém největším městě Pardubicka provozována minibusem VT VČ v hodinovém taktu. 
„Vítězství ve výběrovém řízení v Přelouči je pro Veolia Transport i referencí do dalších tendrů. Jako dopravce nabízíme městu služby novým minibusem, který posouvá kvalitu služeb MHD. Autobus jsme vybrali na základě poptávky ze strany města a s ohledem na trasu, po které bude vozidlo v Přelouči a okolí jezdit,” říká Jindřich Poláček, generální ředitel Veolia Transport Východní Čechy. „Linkový minibus má nízkopodlažní zadní část včetně plošiny umožňující pohodlný nástup rodičů s kočárky nebo osob na invalidním vozíku, což přispěje ke snažšímu cestování,” dodává.  © PAN CommunicationsPřeloučský minibus Iveco Daily Stratos LE 37, v červeno-šedé barvě dopravce s logem Veolia Transport, je vybaven nahoře u předních nástupních dveří elektronickou informační tabulí. Ve vozidle je umístěno zařízení GPS, které bude zajišťovat sběr základních dat o provozu minibusu, která budou následně vyhodnocena podle potřeb objednatele i dopravce.
Společnost VT VČ uzavřela s městem Přelouč smlouvu o provozování MHD od 1. prosince 2009 do 31. prosince 2015, s ročním výkonem 84 000 km. MHD bude provozována na území města Přelouče a přidružených obcí. Základní jízdné je stanoveno na 5 Kč, první dva měsíce
(1.12.2009 - 31.1.2010) je provoz MHD zdarma.

 

© PAN Communications

 Technické parametry minibusu Iveco Daily Stratos LE 37:

- délka 7765 mm, šířka 2340 mm, výška 2850 mm

- motor vznětový přeplňovaný řadový čtyřválec Iveco F1C s objemem 2 998 cm3 (max. výkon 130 kW) 

- 6 stupňová mechanická převodovka se zpětným chodem 

- počet míst celkem 36+1 (řidič) z toho 24 k sezení a 1 místo pro kočárek nebo invalidní vozík (nástup do minibusu umožněn pomocí mechanické plošiny) 

- vozidlo splňuje emisní normu EURO 4 

  

Autor: Veolia Transport # # Zobrazeno: 6,355x     _________




Jeden příspěvek v “Veolia Transport Východní Čechy - MHD v Přelouči


  1. Swoby, 9 Březen 2010 v 23:03

    ty chytrý palice co vymysleli mh přelouč bysi měli dát facku tak vylízaně to vymyslet může jen debi…. tak za 1 zastávky sou ulně nahovno .2nejezdí to do centra a nikam kam lidi potřebujou jezdit.3autobus je malej sme lidi ne liliputi.4řidiči jezděj jak chtěj nejezděj na čas jezděj o 3 min dřív to aby lidi čekali uš od celí kdyš to jede v 18 ze sídliště aby jim to neujelo .5 i prvnáček byto vymyslel líp ten jízdnířád ten blbeček kterej to vymyslel by si zasloužil facku a ne jednu…….MHD Přelouč je upa na nic…!! kdyby ste rači předelali koupaliště mýsto nákýho mhd na naše velko město:D


Vložte příspěvek