Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré odpoledne. Dnes je Pátek, 26. Dubna 2024


Veolia Transport Morava - MHD Krnov

02. 12. 2009 Témata: Česká republika

logo_veolia_transportVeolia Transport Morava (VTM) již třetí měsíc úspěšně provozuje v Krnově na pravidelných linkách městské hromadené dopravy (MHD) nový částečně nízkopodlažní linkový minibus Iveco Daily Stratos LE 37, který nahradil autobus Mercedes Benz 310 B.© PAN CommunicationsMinibus je již čtvrtým částečně nízkopodlažním vozidlem na linkách místní MHD. Na pořízení tří z nich se finančně podílelo město Krnov.
Minibus Iveco Daily Stratos LE 37, v červeno-šedé barvě dopravce s logem Veolia Transport, je vybaven čelním elektronickým panelem informujícím o čísle a trase linky a zadním panelem s číslem linky. Těmito prvky se vozidlo liší od totožného minibusu, který bude zajišťovat od 1. prosince 2009 pravidlenou městkou dopravu v Přelouči, kde je informační panel umístěn nahoře u předních nástupních dveří.
„Jedním z cílů společnosti Veolia Transport Morava je rozšiřování počtu bezbariérových vozidel,
i proto byl pořízen autobus, který je částečně bezbariérový. V zadní části minibusu, vybavené širšími dveřmi, je umožněn bezbariérový přístup, a je zde prostor pro umístění jednoho kočárku nebo invalidního vozíku,” říká Miloš Hnilica, generální ředitel Veolia Transport Morava. „Za tři měsíce provozu, kdy vozidlo jezdí zejména na linkách 805 na Hlubčickou a 806 na Cvilín, si cestující pochvalují nejen komfort sezení a moderní design, ale především snadné nastupování a vystupování,” dodává.

 Technické parametry minibusu Iveco Daily Stratos LE 37:

  • délka 7765 mm, šířka 2340 mm, výška 2850 mm
  • motor vznětový přeplňovaný řadový čtyřválec Iveco F1C s objemem 2 998 cm3 (max. výkon 130 kW)
  • 6 stupňová mechanická převodovka se zpětným chodem
  • počet míst celkem 36+1 (řidič) z toho 24 k sezení
  • 1 místo pro kočárek nebo invalidní vozík (nástup do minibusu je umožněn pomocí ručně ovládané výsuvné nakládací plošiny)
  • vozidlo splňuje emisní normu EURO 4

Autor: Veolia Transport # # Zobrazeno: 7,600x     _________




Komentáře jsou uzavřeny.