Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré poledne. Dnes je Středa, 24. Dubna 2024


Veolia Transport Východní Čechy - MHD v Kolíně

30. 03. 2010 Témata: -Dopravci SK, Kolín, Středočeský kraj, Česká republika

logo_veolia_transport

Veolia Transport Východní Čechy (VT VČ) spouští od 1. dubna 2010 v Kolíně zkušební provoz stálého oběhu nízkopodlažních autobusů na vybraných linkách a spojích v systému městské dopravy.  mhd_kolin_uvod1Moderní nízkopodlažní autobusy mohou cestující využívat na páteřních linkách MHD číslo 1, 2, 3 a 4, které spojují střed města s okrajovými částmi Kolína.
Informace o provozu nízkopodlažních autobusů na vybraných linkách naleznou cestující v jízdních řádech, které jsou k dispozici v informační kanceláři dopravce nebo na webových stránkách města Kolína. Na jízdních řádech, které jsou vylepeny na zastávkách, se informace (piktogram vozíčkáře u příslušného spoje) objeví od června 2010.
 „Pravidelné nasazování bezbariérových autobusů na vybraných linkách zvýší komfort přepravy cestujících a zpříjemní nástup a výstup především starším lidem, rodičům s dětskými kočárky a pohyblivě handicapovaným občanům,” řekl Jindřich Poláček, generální ředitel Veolia Transport Východní Čechy. mhd_kolin_uvod2
„Zkušební  provoz pravidelného nasazování bezbariérových autobusů na vybraných spojích proběhne od dubna do května, po jeho vyhodnocení se počítá s trvalým začleněním nízkopodlažních autobusů na vytipované linky MHD od června 2010, kdy dojde k pravidelné úpravě jízdních řádů,” dodal Poláček.
V rámci zvýšení kvality MHD v Kolíně nasazuje VT VČ letos do provozu již druhý nový čtyřdveřový částečně nízkopodlažní autobus SOR BN 12, který rozšíří flotilu nízkopodlažních vozidel jezdících v kolínské MHD na deset (Mercedes Citaro A 12 - 3 vozidla, SOR BN 12 - 5 vozidel, SOR NB 12 -  2 vozidla).
Městský nízkopodlažní autobus SOR BN 12 je dvounápravový čtyřdveřový autobus délky 11 790 mm, určený pro hromadnou mhd_kolin_uvod3přepravu osob na kratší vzdálenosti v městském provozu. Tomu odpovídá rozmístění sedadel s prostorem pro dětský kočárek a invalidní vozík pro přepravu tělesně postižených osob. Autobus je vybaven zařízením pro bezbariérový nástup a výstup, jeho celková přepravní kapacita je 106 osob (78 stojících, 28 sedících). Vozidlo splňuje emisní normu Euro IV.
VT VČ zavádí od dubna 2010 na linkách MHD v Kolíně automatické akustické hlásiče zastávek. Tento systém byl vyzkoušen na lince 235012 MHD č. 12 (Kolín-Štítary - Kolín-U Kauflandu), postupně bude rozšířen na jednotlivé linky.
Další novinkou v provozu MHD v Kolíně je zavedené systému dálkového sledování polohy autobusu na dispečerském pracovišti. mhd_kolin_uvod4Od ledna 2010 je toto pracoviště vybaveno systémem G-tel, který umožňuje reálné zobrazení polohy všech vozidel MHD Kolín včetně komunikace (hlasové nebo prostřednictvím SMS) mezi dispečerem a řidičem. Všechny informace o provozu autobusů jsou uchovávány v databázi a následně je možné analyzovat krizové situace, respektive dlouhodobě sledovat stav dopravy a přijímat opatření, které provoz MHD Kolín optimalizují, zejména ve vztahu k cestující veřejnosti. Systém umožňuje pro případy nouze automatické spojení s linkou 112, a to prostřednictvím tzv. tísňového tlačítka.

Autor: Citybus # # Zobrazeno: 16,468x     _________




12 Příspěvků v “Veolia Transport Východní Čechy - MHD v Kolíně


Stránky: [2] 1 » Show All

  1. oldrich, 21 Červenec 2011 v 7:56

    Ted to stojí za pěkný kulový  h……  MHD se tu vratila pod uroven roku 1995 snad i ajka byla spolehlivější  mame tu spoustu linek ale nedostanete se nikam  kdy potřebujete


  2. Míra, 12 Červenec 2011 v 20:18

    Takovej malej detail jo, nevim kde jsme vzali další SORku NB12, máme jen jednu :P


Stránky: [2] 1 » Show All

Vložte příspěvek