Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobrý večer. Dnes je Pátek, 3. Května 2024


Veolia Transport - změny ve vozovém parku

24. 02. 2011 Témata: Česká republika

logo_veolia_transport Společnost Veolia Transport Východní Čechy a. s. (VT VČ) zakoupila v rámci zvýšení kvality dopravy pět nových částečně nízkopodlažních autobusů značky SOR CN 12, které budou jezdit od 24. února 2011 na linkách mezi Chotěboří - Havlíčkovým Brodem - Ledčí nad Sázavou a Přibyslaví. © Copyright Veolia TransportSlavnostní předání vozidel proběhlo v Chotěboři za přítomnosti zástupců dopravce, výrobce SOR Libchavy, starostky Chotěboře a zástupců Kraje Vysočina.
Autobusy v celkové hodnotě téměř 21 milionů korun byly pořízeny s podporou evropských peněz, a to konkrétně z prostředků ROP Jihovýchod v rámci projektu “Nákup ekologických a bezbariérových autobusů pro kraj Vysočina”.
„Hlavním důvodem pořízení moderních částečně nízkopodlažních autobusů je zajištění bezbariérového spojení mezi zdravotnickými a sociálními zařízeními regionu. Jsme přesvědčeni,
že dojde ke zkvalitnění poskytované služby pro obyvatele i návštěvníky Kraje Vysočina,” řekl Jindřich Poláček, generální ředitel Veolia Transport Východní Čechy. „Autobusy SOR byly vybrány na základě veřejné obchodní soutěže,” dodal.
Autobusy SOR CN 12 v červenošedé barvě s logem dopravní skupiny Veolia Transport jsou dvounápravová © Copyright Veolia Transportdvoudveřová vozidla s délkou 11 790 mm, která jsou určena pro hromadnou přepravu osob na kratší vzdálenosti v příměstském provozu. Každý z dodaných autobusů je vybaven zařízením pro bezbariérový nástup a výstup, interiérové uspořádání je přizpůsobeno
k přepravě dětského kočárku a invalidního vozíku pro přepravu tělesně postižených osob. Celková přepravní kapacita vozidla je 92 osob, z toho 42 k sezení. Autobusy jsou vybaveny elektronickým informačním systémem (vnější a vnitřní informační tabla), informačním systémem pro nevidomé, sedačkami se zvýšenými pohodlnými opěradly a prostornými zavazadlovými nosiči. Vozidla mají mechanickou převodovkou s automatizovaným řazením, klimatizaci prostoru řidiče a vyhovují přísným ekologickým limitům EURO 5 a EEV.

Autor: Veolia Transport # # Zobrazeno: 4,147x     _________




Komentáře jsou uzavřeny.