Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré odpoledne. Dnes je Sobota, 20. Dubna 2024


Veolia Transport Morava - obnova vozového parku

24. 10. 2011 Témata: -Dopravci MK, Moravskoslezký kraj, Česká republika

logo_veolia_transportSpolečnost Veolia Transport Morava a. s. (VTM), největší autobusový dopravce v Moravskoslezském kraji, modernizuje svůj vozový park a do provozu uvádí prvních  15 nízkopodlažních autobusů. Nová moderní vozidla značek Irisbus Iveco a SOR byla pořízena s dotačním přispěním z rozpočtu Regionální rady regionu soudružnosti Moravskoslezsko.

V letošním roce bude dodáno devět autobusů Irisbus Iveco CROSSWAY LE s délkou 12 metrů a šest vozidel  SOR CN 10,5. V letech 2012 a 2013 přibude dalších pět vozidel typu CROSSWAY LE opět ve standardní délce 12 metrů a 24 autobusů SOR, typového označení CN 10,5. Celkem bude v rámci tohoto programu modernizace vozového parku pořízeno 44 nízkopodlažních autobusů splňující nejpřísnější emisní limity EURO 5, což mimo jiné přispěje i ke snížení emisí produkovaných autobusy v Moravskoslezském kraji.

„Nová vozidla jsou vybavena mechanickou plošinou pro pohodlný bezbariérový nástup a výstup pro osoby se sníženou pohyblivostí a rodiče s kočárky. Autobusy mají též informační systém pro sluchově a zrakově postižené občany. Snažíme se nabídnout našim cestujícím zvýšení komfortu při přepravě včetně poskytování kvalitnějších služeb. Věřím, že se nové autobusy budou lidem líbit,” řekl Miloš Hnilica, generální ředitel Veolia Transport Morava, při slavnostním představení vozidel. „Díky pořízení nových vozidel bude VTM schopna zavést řadu garantovaných bezbariérových spojů, u kterých bude vždy zaručeno nasazení bezbariérového vozidla,” dodal Hnilica.

Nové autobusy budou nasazeny na páteřní linky VTM na Ostravsku, Novojičínsku, Třinecku a Bruntálsku.

© Veolia Transport

© Veolia Transport
© Veolia Transport
vtm_uvod3
vtm_uvod4

Autor: Veolia Transport # # Zobrazeno: 4,292x     _________




Vložte příspěvek