Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré odpoledne. Dnes je Úterý, 30. Dubna 2024


DP Praha umístí nové smlouvy s dodavateli na své webové stránky

27. 02. 2013 Témata: DP Praha, Hl. m. Praha

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) pokračuje ve své cestě k větší otevřenosti a transparentnosti. Od dnešního dne bude DPP zveřejňovat na webových stránkách www.dpp.cz kompletní znění nově uzavřených smluv s dodavateli. Nově nastavená politika souvisí se zaváděním řady protikorupčních opatření v pražském dopravním podniku.

„Před 100 dny, kdy jsem nastupoval do své funkce, byla větší otevřenost a transparentnost jednou z mých priorit. Jsem rád, že můžeme veřejnosti oznámit, že budeme nové smlouvy uveřejňovat na naše internetové stránky. Od dnešního dne tak mohou zájemci najít doposud uzavřené smlouvy DPP za měsíc únor,” uvedl Milan Křístek, generální ředitel DPP.

Všechny smlouvy budou uveřejněny v položce „Evidence smluv” na webu www.dpp.cz v rámci sekce „Odpovědi na žádosti o informace dle zákona č. 106/1999 Sb.”. Zde bude podsekce „přehled smluv uzavřených v roce 2013″ a po rozkliknutí se zájemce dostane na tabulku s jednotlivými smlouvami. Složka bude aktualizována jednou měsíčně. http://www.dpp.cz/odpovedi-na-zadosti-o-informace-dle-zakona-c-106-1999-sb/prehled-smluv-uzavrenych-v-roce-2013/

„Oceňuji, že Dopravní podnik pod novým vedením pokračuje v nastoupené cestě stát se standardně fungující a otevřenou městskou společností. Veřejně dostupné smlouvy totiž zamezují spekulacím o obchodních podmínkách a následném navyšování cen. Veřejnost tak bude mít větší kontrolu nad hospodařením DPP,” dodal Josef Nosek, náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast dopravy.

Mezi další protikorupční opatření DPP nad rámec zákona o zadávání veřejných zakázek patří například zřizování hodnotících komisí složených ze zástupců provozu a dozorčí rady nebo příprava zadávací dokumentace odbornými, specializovanými společnostmi. V režimu poptávkových řízení už Dopravní podnik realizuje 97 procent zakázek prostřednictvím elektronických aukcí. Průměrná úspora oproti očekávaným cenám je 10 procent.

Současné vedení města i Dopravního podniku chce proti
korupci a tunelům v DPP bojovat mimo jiné transperentností.

Autor: TZ-DPP # # Zobrazeno: 1,321x     _________




Vložte příspěvek