Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré ráno. Dnes je Úterý, 19. Března 2024


Veolia Transport Morava - nové autobusy SOR

06. 03. 2013 Témata: Moravskoslezký kraj, Česká republika

logo VTPSpolečnost Veolia Transport Morava (VTM), největší autobusový dopravce v Moravskoslezském kraji, zařazuje do provozu 14 nových autobusů značky SOR, které byly pořízeny s přispěním evropské dotace z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko v rámci projektu „Renovace vozového parku pro příměstskou hromadnou dopravu”. Jedná se o třetí a závěrečnou dodávku vozidel v rámci tohoto projektu, která navazuje na dodání 15 autobusů v dubnu 2012 respektive na první dodávku 15 vozidel z podzimu 2011.

Celková cena 44 vozidel činí 189,59 milionu korun, přičemž výše dotace projektu dle smlouvy s Regionální radou Moravskoslezsko činí 40 % z této částky.

„V rámci tohoto projektu bylo pořízeno 44 částečně nízkopodlažních autobusů s motory splňujícími nejpřísnější emisní limity EURO 5, což přispěje ke snížení emisí produkovaných autobusy provozovanými v Moravskoslezském kraji,” řekl Miloš Hnilica, generální ředitel Veolia Transport Morava, při slavnostním představení vozidel. „Díky pořízení těchto nových moderních vozidel budeme moci rozšířit počet garantovaných bezbariérových spojů,” dodal.

Autobusy SOR typového označení CN 10,5 jsou vybaveny výklopnou mechanickou plošinou umožňující snadný nástup cestujícím na invalidním vozíku nebo rodičům
s kočárky a informačním systémem pro sluchově a zrakově postižené občany s vazbou na povelový vysílač nevidomého.

„Jsem rád, že tyto nové autobusy pořízené za finanční pomoci prostředků Evropské unie přispějí ke zvýšení kvality poskytovaných služeb cestující veřejnosti včetně snížení emisní zátěže v našem regionu,” uvedl Daniel Havlík, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje zodpovědný za dopravu.

„Evropská dotace přinese pohodlné a čisté cestování novými autobusy po našem kraji. Celkem jsme do nových autobusů všech dopravců na regionálních tratích a MHD investovali přes 300 milionů korun za poslední tři roky,” řekl David Sventek, ředitel Úřadu Regionální rady Moravskoslezsko.

U příležitosti slavnostního uvedení vozidel do provozu byla rovněž odhalena pamětní deska projektu „Renovace vozového parku pro příměstskou hromadnou dopravu”.

Dnes představené autobusy budou nasazeny na linky VTM na Ostravsku (2 vozidla), například na linky 910381 Ostrava-Frýdek-Místek-Kozlovice-Tichá-Frenštát pod Radhoštěm nebo 910676 Ostrava-Bílovec, Novojičínsku (5 vozidel), například na linky 880634 Kopřivnice-Lichnov-Frenštát pod Radhoštěm nebo 880698 Nový Jičín-Kopřivnice, Bruntálsku (3 vozidla), například na linky 850819 Krnov-Bruntál nebo 850861 Bruntál-Vrbno pod Pradědem-Karlova Studánka a Třinecku (4 vozidla), například na linky 861739 Český Těšín-Třanovice-Dobrá-Frýdek-Místek nebo 861760 Třinec-Český Těšín-Těrlicko-Havířov.

Společnost Veolia Transport Morava provozovala k 31. prosinci 2012 celkem 777 autobusů, z toho 128 nízkopodlažních. Firma zaměstnává 1282 pracovníky, z nichž je téměř devadesát procent řidičů autobusů. Denně VTM zabezpečuje provoz na více než 8 000 autobusových spojích, loni přepravila 47 930 tisíc cestujících.

Fotogalerie

vtp_0

© PAN Communications

© PAN Communications

© PAN Communications

© PAN Communications

© PAN Communications

© PAN Communications

© PAN Communications

© PAN Communications

Autor: Veolia Transport # # Zobrazeno: 4,649x     _________




Vložte příspěvek