Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobrý večer. Dnes je Pátek, 26. Dubna 2024


Arriva Východní Čechy - nové autobusy

19. 07. 2013 Témata: -Dopravci PK, ARRIVA, Pardubický kraj, Česká republika

arriva-logoSpolečnost Arriva Východní Čechy uvádí do provozu nové autobusy pro zajištění dopravní obslužnosti vybraných lokalit Pardubického kraje. Jedná se o jedno malokapacitní vozidlo First výrobce Rošero - P v městském provedení (First FCLLI) a dva autobusy SOR C 10,5. Do konce letošního roku budou pořízeny dopravcem ještě další dva autobusy značky SOR stejného typu. Midibus First FCLLI, první vozidlo tohoto typu, které bude jezdit v Pardubickém kraji, bude nasazen na linkách na Hlinecku, nově pořízenými autobusy SOR se cestující svezou na Chrudimsku a Pardubicku. Vozidla jsou vybavena novým informačním systémem, který splňuje nejnovější požadavky organizátora dopravy Oredo.

„Zakoupením těchto vozidel nejen modernizujeme náš vozový park, přispíváme ekologizaci a zvyšujeme komfort pro cestující, ale především reagujeme na požadavky Pardubického kraje ohledně provozu menších a úspornějších autobusů na méně či středně vytížené linky,” vysvětlil Jindřich Poláček, generální ředitel Arriva Východní Čechy. „Vozidla budou na linky nasazována postupně, nejpozději však v pondělí 22. července 2013. Autobusy SOR C 10,5 nahradí dosluhující vozidla Karosa 934,” dodal Poláček.

Malokapacitní autobus First FCLLI na podvozku Iveco Daily je dvoudveřový, částečně nízkopodlažní vůz se sníženou podlahou v zadní části, který je vybaven mechanickou plošinou pro nástup a výstup pohybově handicapovaných osob nebo rodičů s kočárky. Midibus má délku 8 040 mm, šířku 2 350 mm a maximální výšku 2 885 mm. Vůz splňující emisní normu EURO 5 EVV má celkovou kapacitu 36 míst, z toho 20 k sezení, dosahuje maximální rychlosti 100 km/h.

Autobus SOR C 10,5 je dvoudveřový meziměstský autobus délky 10 780 mm, šířky 2 525 mm a maximální výšky 2 950 mm, který má kapacitu 73 míst, z toho 39 k sezení a 34 k stání s možností přepravy invalidního vozíku či dětského kočárku. Vozidlo splňující emisní normu EURO 5 EVV je vybaveno bezpečnostními systémy ABS a ASR a jeho maximální rychlosti je omezena na 100 km/h.

V rámci představení nových vozidel prezentoval výrobce SOR Libchavy elektrobus SOR    EBN 9,5.

Společnost Arriva Východní Čechy je součástí skupiny Arriva po akvizici mateřskou firmou Deutsche Bahn. Arriva Východní Čechy provozuje v Pardubickém kraji v regionální dopravě 102 autobusy, z toho
16 částečně nízkopodlažních s průměrným stářím 7 let. Firma zaměstnává v Pardubickém kraji 143 řidičů, kteří najeli za první pololetí letošního roku v linkové dopravě 3 329 988 kilometrů.

Fotogalerie:1-sor_c_10-5_dopravce_arriva_vychodni_cechy1

8b-sedacky_pro_preferovane_cestujici_ve_vozidle_sor_c_10-525-midibus_first_fclli_dopravce_arriva_vychodni_cechy2

3-interier_midibusu_first_fclli2

2-prezentovane_autobusy-sor-ebn2

6-interier_elektrobusu_sor_ebn_9-52

7-jaromir_dusek_namestek_hejtmana_pk_a_jindrich_polacek_gr_arriva-vc2

Autor: TZ Arriva # # Zobrazeno: 9,685x     _________




Vložte příspěvek