Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré odpoledne. Dnes je Čtvrtek, 25. Dubna 2024


PROBO BUS - Změny ve vozovém parku

21. 02. 2014 Témata: -Dopravci SK, ARRIVA, Probo BUS, Středočeský kraj, Česká republika

logo_probo_busDopravní společnost PROBO BUS a.s. člen skupiny DB Arriva uvedla do provozu 5 autobusů SOR CN 10,5, 3 autobusy IVECO CROSSWAY LE 12m a 2 autobusy Rošero First FCLLI 8m LE pořízené v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Střední Čechy. Podpora pod číslem výzvy 70, byla v rámci oblasti podpory zaměřená na vytvoření podmínek pro intenzivnější rozvoj veřejné dopravy prostřednictvím zvýšení komfortu pro cestující veřejné dopravy a dále projekty zaměřené na posílení ekologických forem dopravy. Cílem programu byla splněna minimalizace negativních vlivů na životní prostředí, úspora pohonných hmot a energií, efektivní snížení hlukové a emisní zátěže a zvýšení bezpečnosti provozu a cestujících v rámci přepravy.

Společnost PROBO BUS v rámci tohoto projektu ROP pořídila celkem 10 autobusů, které splňují emisní limity EURO 5 EEV a jsou nízkopodlažní. Autobusy byly dodány společnostmi SOR Libchavy spol. s r.o. a Zliner s.r.o., který je autorizovaným dealerem společnosti IVECO BUS.

První 2 autobusy Rošero First FCLLI 8m LE předal obchodní ředitel společnosti Rošero, Dalibor Dravecký. Autobusy na podvozku Iveco Daily s obsaditelností 34 cestujících budou provozovány na Hořovicku. Autobusy Rošero prodáva na českém trhu společnost Zliner v různých provedeních a různých kombinacích paliv.

Dalších 5 autobusů SOR CN 10,5 předal obchodní ředitel společnosti SOR Libchavy, Jindřich Chudý. Autobusy s obsaditelností 80 cestujících budou provozovány na Berounsku a Hořovicku. Společnost PROBO BUS již provozuje 5 těchto vozidel a oblíbenost u cestujících díky nízkopodlažnosti nastiňuje budoucí trendy veřejné dopravy.

Poslední 3 autobusy CROSSWAY LE SFR 162 12m předal obchodní ředitel společnosti Zliner, Ivo Zedek a zástupce společnosti IVECO BUS, Bohuslav Říha. Autobusy s obsaditelností 80 cestujících budou v provozu na všech 3 střediscích společnosti PROBO BUS v rámci Středočeského kraje.

Předání autobusů proběhlo v sídle společnosti v Králově Dvoře za účasti významných hostů, z Úřadu regionální rady se zúčastnil 1. náměstek ředitele Václav Chytil, z Krajského úřadu Středočeského kraje Martin Švarc, Jaroslav Růžička a Josef Bambousek, ze společnosti ROPID Martin Jareš a Jiří Vyčítal, zástupci města Beroun, starostka Šárka Endrlová a Miroslav Jerling, starosta Králova Dvora Petr Vychodil, místostarosta města Hořovice Petr Bakule, paní ředitelka SOŠ a SOU Hlinky, Eva Jakubová. Všichni tito zástupci byli partnery projektu, a proto přestřižením pásky uvedly všechny autobusy do provozu. Šťastnou cestu …

rop_06

rop_05

rop_01

Autor: TZ-PROBO BUS # # Zobrazeno: 5,792x     _________




Vložte příspěvek