Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré ráno. Dnes je Středa, 24. Dubna 2024


Nové autobusy Arriva Východní Čechy budou jezdit na Pardubicku

23. 07. 2014 Témata: ARRIVA, Pardubický kraj, Česká republika

arriva-logoSpolečnost Arriva Východní Čechy slavnostně převzala první část dodávky nových autobusů, které budou jezdit převážně na meziměstských linkách na Pardubicku a Chrudimsku. První vozidla budou nasazena do provozu v příštích dnech, zbytek z celkové dodávky 15 autobusů převezme dopravce během podzimu. Představení a předání vozidel proběhlo v Libchavách za účasti zástupců dopravní společnosti Arriva, výrobce autobusů SOR Libchavy a zástupců Pardubického kraje.

„Autobusy jsou pořízeny z vlastních finančních zdrojů společnosti a budou provozovány v linkové dopravě v Pardubickém kraji v závazku veřejné služby. Představená vozidla jsou moderní autobusy, většina z nich částečně nízkopodlažní, které jsou součástí celkové dodávky patnácti vozů v rámci pravidelné obnovy našeho vozového parku,” řekl Jindřich Poláček, místopředseda představenstva Arriva Východní Čechy. “Našim hlavním cílem při nákupu nových autobusů je zvýšení podílu nízkopodlažních vozidel,” dodal Poláček.

Nově zakoupené autobusy jsou značky SOR v různých provedeních. V dalších dodávkách pro letošní rok bude zastoupen i malokapacitní autobus stejné značky (typ CN 8,5) a vozidlo Rošero. Všechna nízkopodlažní (LE) dodávaná vozidla jsou vybavena výklopnou mechanickou plošinou umožňující snadný nástup i výstup cestujícím na invalidním vozíku, seniorům i rodičům s kočárky.

„Tato společnost pro nás ročně zajišťuje přibližně 37 procent z celkového rozsahu dopravní obslužnosti v kraji. Znamená to, že najede necelých šest milionů kilometrů za rok, a to není zrovna malé číslo. Proto jsem rád, že svůj autopark modernizuje a nabízí tak svým zákazníkům – a našim občanům – pohodlné a kvalitní cestování,“ prohlásil Jaromír Dušek, náměstek hejtmana Pardubického kraje zodpovědný za dopravu a dopravní obslužnost.

0

1

3

4

2

Autor: TZ Arriva # # Zobrazeno: 3,435x     _________




Vložte příspěvek