Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré ráno. Dnes je Středa, 24. Dubna 2024


500 Solarisů v České republice

25. 07. 2014 Témata: Brno, Jihomoravský kraj, Česká republika

solaris_logoSolaris dodal svůj 500. vůz na český trh. Výjimečné číslo připadlo na nízkopodlažní autobus Urbino 18 pro Dopravní podnik města Brna. Je to jeden z 36 autobusů, které si objednal Dopravní podnik města Brna, a.s.

Solaris dodal do České republiky už 500 autobusů a trolejbusů. První “jezevčík”, jak se vozidlům téhle značky říká, byl dodán do Čech už v roce 2000. Dnes polské autobusy jezdí v mnoha městech, která provozují městskou dopravu. Do Brna, kromě jubilejního vozu, bylo dodáno v součtu 36 článkových 18. metrových autobusů Solaris.

- Česká republika byla naším prvním zahraničním trhem. V roce 2 000 jsme dodali Urbino 15 do Ostravy. Byl to zlomový bod v historii firmy - říká dr. Dariusz Michalak, místopředseda představenstva Solaris Bus & Coach S.A. - Oněch 500 Solarisů je důkazem důvěry v naše vozidla, jejich kvality a spolehlivosti. Je to rovněž pro nás velký závazek vůči našim zákazníkům a motivací do další práce - dodává Dariusz Michalak.

V roce 2001 byla založena dceřiná společnost Solaris Czech, která reprezentuje Solaris na českém trhu. Od samého počátku společnost řídí manželé Eva a Jaromír Ručkovi. Solaris Czech spravuje celkový prodej a poprodejní služby na tamějším trhu. Také odpovídá za dodávky náhradních dílů.

Pětistý Solaris Urbino 18 pro Dopravní podnik města Brna, a.s. je nízkopodlažní, článkový autobus, vybavený motorem o výkonu 231 kW a převodovkou Voith Diwa 5. Realizace dodávky 36 Solarisů do Brna je prvním kontraktem do tohoto města. Solarisy jezdí mj. v Ostravě, Pardubicích, Plzni, Praze nebo v Teplicích.

solaris_urbino_18_brno

Autor: TZ Solaris # # Zobrazeno: 1,892x     _________




Vložte příspěvek