Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré odpoledne. Dnes je Pátek, 29. Března 2024


Průvodce Slavonice a Česká Kanada, Bukovina, Stínadla

16. 08. 2014 Témata: Zajímavosti

Cestování s knihou: Turistický průvodce Slavonice a Česká Kanada, první světová válka na Bukovině a Foglarova tajuplná Stínadla

Česká Kanada, Slavonice a Slavonicko


2014-ceska-kanada-210-300

Turický průvodce s názvem Česká Kanada, Slavonice a Slavonicko vás provede po všech důležitých památkách renesančního města Slavonice a také po mnoha zajímavostech ukrytých v lesích České Kanady.

Region leží na pomezí jihovýchodných Čech a jihozápadní Kanady. S průvodcem v ruce nic důležitého neminete a navíc pochopíte i souvislosti.

Kniha obsahuje klasické prvky turistických průvodců, tj. mapy, reportážní fotografie apod. K tomu ale připojuje i řadu historických zajímavostí. Pomyslnou třešničkou na dortu jsou pozapomenuté příběhy z místního regionu, které kniha vypráví. Díky nim skutečně prožijete krásy tohoto pohraničního regionu a odpočinete si nejen na těle, ale i na duchu.


Průvodce Česká Kanada, Slavonice a Slavonicko je praktickou a zároveň čtivou turistickou příručku. Vzhledem k tomu, že přehledný souborný průvodce po Slavonicích a České Kanadě doposud zatím nikdy žádný nevyšel (!), jedná se o významný nakladatelský počin.

Výhodný nákup turistického průvodce na webu nakladatele: Česká Kanada, Slavonice a Slavonicko

František Černý: Moje záznamy ze světové války 1914-1918

František Černý ve své vzpomínkové knize Moje záznamy ze světové války 1914-1918 barvitě líčí odchod na vojnu, všední peripetie řadového vojáka při budování zákopů v severním Rakousku, ale také bojové nasazení v hlubokých lesích dnešního Rumunska a na západě Ukrajiny. Jeho čtivé a přitom faktograficky pečlivé zápisky vycházejí přesně 100 let od rozpoutání první světové války. Kniha se těší velkému zájmu čtenářů nejen z řad milovníků military, ale i těch, kteří se o války vůbec nezajímají. Černého záznamy jsou totiž především příběhem člověka, nikoli pouze vojáka.

Jeden ze čtenářů komentoval knihu Moje záznamy ze světové války 1914-1918 takto:


„Patřím mezi laiky, o první světové jsem doteď dohromady nic nevěděl. Nechtěl jsem ale chuť číst žádné obsáhlé obsáhlého typu “válka den po dni” apod. Z toho se mi ježily vlasy. Chtěl jsem něco lidsky výživnějšího. Kniha F. Černého “Moje vzpomínky…” byla dobrá volba. Je to osobní vyprávění obyčejného chlapa z jižních Čech, který do války nechtěl, ale musel. [...]

Musím říct, že to je hodně sugestivní čtení, které čtenáře strhne. Letíte bojištěm a šrapnely vám lítají kolem hlavy. Protože byl autor v civilu účetní nebo něco podobného, tak do vzpomínek nenápadně dává i docela dost faktografie [...] Mě ale oslovil hlavně příběh, velké množství fotografií a ocenil jsem i doslov, ve kterém vydavatel řekl vše podstatné, co jsem k příčině první světové potřeboval vědět. Takže za mě užitečná kniha, která mi pohodlně pomohla pochopit válku se všemi souvislostmi.”


Výhodný nákup na webu nakladatele: František Černý: Moje záznamy ze světové války 1914-1918

Knihu Moje záznamy ze světové války 1914-1918 provází bohatý obrazový materiál.

Partner knihy:

logo-kudrna-color

Pokud máte rádi dobrodružství, turisticky atraktivní místa současné rumunské Bukoviny můžete navštívit i osobně. Cestu vám zajistí specializovaná cestovní kancelář Kudrna - Pohodová i aktivní dovolená.

Miloš Dvorský: Mýtus zvaný Stínadla

Dnes už téměř kultovní kniha, která se od roku 2010 dočkala dvou vydání a sedmi dotisků. Čtenáři se skrze Mýtus zvaný Stínadla mohou vrátit do svého mládí a hledat legendární Stínadla, která ve svých knihách popsal spisovatel Jaroslav Foglar. Tajemná čtvrť plná křivolakých uliček, plácků, průchodů a zákoutí ve stínech starých domů láká. Existovala ale skutečně? A kde? Kam přesně chodili chlapci z klubu Rychlé šípy na své večerní výpravy? To se dozvíte v této ceněné faktografické publikaci.


Jedinečný charakter knihy ocenila už celá řada osobností. Mimo jiné:


mytus-zvany-stinadla


„… v Dvorském máme knihu, která Foglarovo soukromí sice nevynechává, je ale především průvodcem po jeho díle. … [knihu o pozadí Foglarových stínadelských románů] zřejmě dosud nikdo tak obsáhle jako Miloš Dvorský nenapsal.” Jáchym Topol, přední současný český prozaik a žurnalista

„Je to skvělé dílo, myslím, že takhle přehledně, zaujatě, ale i s nadhledem napsanou věc o foglarovských tématech jsem snad ještě nečetl.”Petr Kotek, režisér několika filmů s foglarovskou tematikou

„Vždy když přijedu do Prahy, čeká mne na nočním stolku váš stínadelský mýtus a pokaždé se při čtení raduji…” -Ivan Steiger, mezinárodně uznávaný kreslíř, čelní karikaturista novin Frankfurter Algemeine Zeitung


Výhodný nákup na webu nakladatele: Miloš Dvorský: Mýtus zvaný Stínadla


Další zajímavé knihy najdete na webu www.NZB.cz.

Autor: Citybus # # Zobrazeno: 2,652x     _________




Komentáře jsou uzavřeny.