Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré poledne. Dnes je Pátek, 29. Března 2024


BusLine - obnova vozového parku v Jablonci nad Nisou

02. 07. 2015 Témata: Liberecký kraj

bus-lineBusLine posílil vozový park MHD v Jablonci nad Nisou, kam nasadil dva zcela nové ekologické abusline_urbanway_maly1nízkopodlažní autobusy typu IVECO URBANWAY 10,5 CNG. Od června přepravují cestující v Jablonci nad Nisou v rámci městské hromadné dopravy dva zcela nové ekologické a nízkopodlažní autobusy. Jde o nové přírůstky ve vozovém parku BusLine provozující městskou hromadnou dopravu s délkou 10,5 m a max. celkovou váhou cca 12 tun.

Nový autobus typu IVECO URBANWAY 10,5 má celkovou kapacitu 90 míst, z toho 26 k sezení, 64 k stání s možností přepravit handicapované cestující nebo maminky s dvěma kočárky. Díky svému modernímu provedení jsou autobusy mnohem komfortnější pro cestující a řidičům umožňují lepší manipulaci, především díky přívětivější palubní desce, která je velmi přehledná a dobře se na ni orientuje. Vozy jsou na pohon CNG, tedy stlačený plyn, takže zaručují ekologický provoz, a rovněž i ekonomickou úsporu.

„V loňském roce jsme v rámci MHD Jablonec nad Nisou přepravili přes 8 mil. cestujících, a to na více než 1,6 mil. km. Vzhledem k vysokému počtu přepravovaných osob je nezbytné průběžně obnovovat vozový park, aby byla zajištěna jejich bezpečnost a doprava pro ně byla pohodlná. Významný důraz ale klademe také na ekologický provoz, 15 % z celkového počtu naší flotily autobusů je na alternativní ekologický pohon CNG. BusLine díky tomu provozuje jeden z nejekologičtějších vozových parků v České republice, z 560 autobusů jich jezdí 80 na CNG”, sdělil Jakub Vyskočil, statutární ředitel společnosti BusLine.

Dopravní obslužnost města Jablonec nad Nisou zajišťuje BusLine jak prostřednictvím městských linek, tak i provozem příměstských linek. Provoz na těchto linkách je zajišťován autobusy SOR, TEDOM městského provedení a průběžně dochází k jejich obměně nízkopodlažním typem. Autobusy jsou vybaveny směrovými tabulemi a odbavovacím zařízením EMtest.

urbanway_jbnuvod

urbanway_0c

urbanway_0b

urbanway_1

urbanway_2

urbanway_3

Autor: TZ BusLine # # Zobrazeno: 3,457x     _________




Komentáře jsou uzavřeny.