Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré odpoledne. Dnes je Čtvrtek, 28. Března 2024


V Budapešti vyjely nové trolejbusy ze Škodovky

04. 09. 2015 Témata: Maďarsko, Zahraničí

logo-skodaKonsorcium firem Škoda Electric a Solaris představilo veřejnosti první trolejbusy pro  maďarské hlavní město Budapešt. Tamější dopravní podnik si objednal celkem 36 nových moderních trolejbusů, dalších 72 trolejbusů si může zákazník objednat v rámci opce. Objem současné dodávky je zhruba 520 milionů korun.

Naše společnost zajistí dodávku kompletní elektrovýzbroje, baterií a také finální montáž vozidel. Všechny trolejbusy budou vybaveny klimatizací pro cestující, moderním informačním systémem a možností jízdy na baterie na částech linky bez trakčního vedení. Dodávka všech 36 trolejbusů se uskuteční do konce roku 2015,” říká ředitel obchodu Škoda Electric Karel Majer.

Předmětem dodávky je dvacet nových nízkopodlažních dvanáctimetrových vozidel a šestnáct osmnáctimetrových kloubových nízkopodlažních trolejbusů s karosérií Solaris. Vozidla mají také kamerový systém, který zajišťuje větší bezpečnost cestujících. Zajímavostí je navíc i speciální informační systém, který počítá váhy cestujících.

Při slavnostní akci oznámili náměstek primátora Budapešti Balázs Szeneczey a generální ředitel budapešťské dopravního podniku Dabóczi Kalman, že v první fázi začne v provozu v ulicích hlavního města sloužit sedm trolejbusů. Kompletní projekt je uvažován až na 108 nových trolejbusů a financován z Fondu soudržnosti Evropské unie, maďarskou vládou a z prostředků Magistrátu města Budapešti. „Zákazník tedy může v následujících letech uplatnit opci na dalších až 72 trolejbusů, celková hodnota kontraktu tak může být až 1,7 miliardy korun,” dodává Pavel Kuch, obchodní manažer Škoda Electric.

Skupina Škoda Transportation dodala do Maďarska od roku 2007 produkty za více než pět miliard korun. Plzeňská Škodovka na konci letošního února úspěšně zakončila projekt tramvají pro město Miskolc. Škoda Transportation předala tamnímu dopravnímu podniku celou sérii 31 moderních vozidel ForCity Classic. Kromě Budapešti jezdí v Maďarsku navíc škodovácké trolejbusy v Debrecínu nebo Szegedu. Škodovka se rovněž podílela na dodávce metra právě do maďarského hlavního města.

skoda

Autor: TZ ŠKODA TRANSPORTATION # # Zobrazeno: 2,356x     _________




Vložte příspěvek