Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré poledne. Dnes je Čtvrtek, 28. Března 2024


ČSAD Ústí nad Orlicí odstartovalo provoz nejmodernějšího business linkového autobusu Setra v Pardubickém kraji

16. 10. 2015 Témata: Česká republika

csad_ustiV úterý 13. října 2015 odstartovalo ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. provoz nejmodernějšího linkového autobusu značky Setra S 415 LE business. Jde vůbec o první autobus nové generace, který začal jezdit v Pardubickém kraji, a zároveň i v České republice, v ostrém provozu. Cestující na lince Polička - Svitavy a zpět, kteří jeli v 11:10 hod., se tak stali prvními pasažéry, kteří vyzkoušeli tento komfortní model na pravidelném příměstském spoji.

setra9

ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s., regionální autobusová společnost, která zajišťuje pravidelnou příměstskou dopravu i v Pardubickém kraji, je součástí koncernu ICOM transport. Ten v současné době modernizuje vozový park nákupem 180 nových autobusů značky Setra a Mercedes-Benz Intouro od německého výrobce Daimler. Jednu pětinu z celkového počtu těchto vozidel, tzn. 38 kusů, bude mít k dispozici právě ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. V těchto dnech převzal, regionální dopravce, již první autobus značky Setra S 415 LE business z plánované dodávky. Dalších 21 vozidel převezme firma do poloviny listopadu 2015 a zbytek pak do prosince toho roku. V Pardubickém kraji bude jezdit 8 zcela nových autobusů značky Mercedes-Benz Intouro a 23 autobusů značky Setra SE 415 LE business.

„Sledujeme trendy v autobusové dopravě a chceme, aby naši cestující využívali vozidla, která umožňují komfortní přepravu. Tento náš typicky modrobílý autobus s kapacitou sezení pro cestující až 45 míst je určen pro provoz na vnitrostátní regionální lince Svitavy - Polička a zpět. Široké veřejnosti nabízí cestování v klimatizovaném prostředí v pohodlných sedačkách s dostatečným prostorem pro sezení. Nízkopodlažní provedení autobusu umožňuje, především starším lidem, maminkám s kočárky či zdravotně postiženým, snadné nastupování a vystupování,” říká Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. a upřesňuje „navíc myslíme i na ekologickou stránku provozu, protože tento model splňuje nejpřísnější emisní normy EURO 6.”

Součástí prvních dní provozu je také možnost zapojení cestujících do hodnocení daného autobusu Setra S 415 LE business. Společnost ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. chce totiž znát názor pasažérů. Hodnotící dotazník je možné najít jak na webové stránce dopravce www.csaduo.cz, tak i přímo v autobusu. Cestující mohou autobus hodnotit do pátku 16. října 2015. Následně budou ze všech řádně vyplněných dotazníků vylosováni tři hodnotitelé, kteří získají věcné ceny, mimo jiné i mobilní telefon Acer.

icom1

icom-2

icom3

icom4

icom5

icom6

icom7

Autor: TZ ICOM TRANSPORT # # Zobrazeno: 3,111x     _________




Vložte příspěvek