Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré ráno. Dnes je Čtvrtek, 18. Dubna 2024


Škoda Electric dodala dva dvanáctimetrové nízkopodlažní trolejbusy do Cagliari

27. 12. 2015 Témata: Itálie, Zahraničí

logo-skoda

Do metropole italského ostrova Sardinie, Cagliari dodala Škoda Electric dva dvanáctimetrové nízkopodlažní trolejbusy s pomocným bezemisním bateriovým pohonem. Ty budou obsluhovat část trati bez trolejového vedení. Vozy pro Cagliari budou využity v rámci evropského projektu ZeEUS, který se věnuje využití elektromobility v oblasti veřejné dopravy.

skoda1

V italském Cagliari již slouží šestnáct trolejbusů, které ve svém plzeňském závodě vyrobila Škoda Electric. Převzetím nových trolejbusů, na kterých Škoda spolupracovala s partnerskou firmou Solaris,  dvojice nových vozů pomůže k další modernizaci. „Dopravce je využije na lince, která spojuje město s pobřežím,” doplňuje Pavel Kuch ze Škody Electric.

Projekt ZeEUS zastřešuje testování těchto vozidel v rámci reálného provozu ve vybraných evropských městech, v tomto případě v Cagliari. Pro Škodu Electric je to již druhá účast - škodovácké elektrobusy v projektu ZeEUS jezdí i v Plzni,” říká Pavel Kuch, který za programem ZeEUS ve Škodovce stojí.

O místo v projektu se ucházelo celkem 41 evropských měst. Volba padla na Barcelonu, Londýn, Stockholm, Glasgow, Münster, Bonn, Plzeň a právě Cagliari. Projektu se účastní přes 40 partnerských organizací z okruhu provozovatelů MHD, výrobců a dodavatelů energie, výzkumných organizací či univerzit a samozřejmě výrobců technologií spojených s elektromobilitou po celé Evropě.

V podstatě se jedná o detailní otestování reálného provozu speciálních trolejbusů a elektrických či hybrid busů a s tím spojený sběr provozních dat a klíčových parametrů, a na základě jejich vyhodnocení bude tvořena strategie Evropské komise v oblasti elektromobility pro veřejnou dopravu,” dodává Pavel Kuch.

skoda

Autor: TZ ŠKODA TRANSPORTATION # # Zobrazeno: 1,896x     _________




Vložte příspěvek