Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré ráno. Dnes je Pátek, 19. Dubna 2024


Zlín a Pardubice nakoupí trolejbusy ze Škody Elektric

11. 01. 2016 Témata: Česká republika

logo-skoda

Nové trolejbusy pro dvojici tuzemských měst vyrobí společnost Škoda Electric. Plzeňská firma dodá pro dopravní podnik města Zlín trolejbusy typu 26Tr s trakčními bateriemi, které budou poprvé v České republice sloužit ve veřejné dopravě. Do Pardubic zamíří několik moderních vozidel typu 30 Tr.

skoda_uvod1

Dvojice vozů pro Zlín budou vybaveny trakčními bateriemi, které umožňují jízdu mimo trolejové vedení. Zlín tak bude prvním městem v České republice, kde budou takové vozy ve veřejné dopravě sloužit,“ uvedl obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr a dodal: „Zlín je navíc vůbec první české město, které část trolejbusů vybavilo klimatizací salonu pro cestující. Celou svojí výbavou jde o nejkomfortnější vozy, které zákazníkům dodáváme.

Do Zlína v minulých letech ze Škodovky již zamířilo 25 vozů. Škodovka pro místní dopravní společnost podnik vyráběla celkem čtyři typy vozidel v celkové hodnotě přes 328 milionů korun. Celá dodávka byla spolufinancována z evropských fondů. Celkově plzeňská společnost dodala do Zlína od roku 2004 již 48 trolejbusů.

Na nové vozy se mohou těšit i cestující v Pardubicích, kam plzeňská společnost dodá
tři nové vozy typu 30 Tr. Škoda tím navazuje na předchozí dodávky, kdy od roku 2010 do východočeského města dodala 10 vozů typu 26 Tr a 4 velkokapacitní vozy 28 Tr.

Kromě Zlína a Pardubic jezdí trolejbusy ze Škodovky i v dalších jedenácti městech České republiky, například v Českých Budějovicích, Hradci Králové nebo v Plzni. Škodovácké trolejbusy jsou vyráběny v souladu s požadavky na udržitelný rozvoj tak, aby způsobovaly menší znečištění a vykazovaly vyšší energetickou účinnost.

Pardubické trolejbusy Škoda:

pardubice-1

pardubice-2

pardubice-3

pardubice-4

pardubice-5

pardubice-6


Trolejbusy Škoda ve Zlíně:

zlin-1

zlin

zlin-5

zlin-4

zlin-3


Autor: TZ ŠKODA TRANSPORTATION # # Zobrazeno: 5,764x     _________




Vložte příspěvek