Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré odpoledne. Dnes je Sobota, 20. Dubna 2024


ROPID - Informace k situaci ve Velké Chuchli

22. 01. 2016 Témata: Hl. m. Praha, Linky PID, Česká republika

logo_ropidZajíždění linky 244 do Velké Chuchle bylo 4. ledna 2016 zrušeno na základě stanovení místní úpravy vydaného příslušným silničním správním úřadem v Radotíně. V něm je zakázáno odbočení vozidel delších než 9 metrů ve směru od Radotína přes železniční přejezd do Velké Chuchle a zpět. Stanovení bylo vydáno na podnět Policie ČR, která šetří s podezřením na obecné ohrožení dva incidenty, které se na přejezdu udály v říjnu minulého roku. Při nich zůstala při spuštěných závorách na přejezdu dvakrát stát větší vozidla a Policie ČR uvádí, že při zachování možnosti odbočování v daném směru pro velká vozidla by zde mohlo dojít k podobným situacím s potenciálními tragickými následky opakovaně.

Od počátku ledna jednají zástupci organizace ROPID i Dopravního podniku hl. m. Prahy, a. s. intenzivně se zástupci Velké Chuchle i Radotína, kde sídlí správní úřady, aby bylo možné zatím alespoň částečně obsluhu velké Chuchle linkou 244 obnovit.

Aktuálně je prověřováno řešení, při němž by linka 244 ve směru z centra opět zajížděla do Velké Chuchle a pak pokračovala do Radotína přes ulici Dostihovou, kde by byla za křižovatkou u přejezdu zřízena nová dočasná zastávka Radotínská. Ve směru od Smíchova by tak došlo k plnohodnotné obnově obsluhy Velké Chuchle linkou 244, v opačném směru by bylo možné pro cestu z Velké Chuchle do centra využít tří možností. Jet linkou 172 do zastávky Závodiště Chuchle a tam využít garantovaného přestupu na spoje linky 244, nebo jet linkou 244 ve směru z centra do zastávky Lahovičky a tam přestoupit na svazek dalších autobusových linek směrem do centra, nebo využít přestupu mezi oběma směry jízdy linky 244 v zastávce Radotínská (bez nutnosti přecházet přes přechody u křižovatky Mezichuchelská – Dostihová).

Dne 21.1.2016 byla zástupci Dopravního podniku hl. m. Prahy, a. s. podána do Radotína žádost o stanovení umístění nové zastávky Radotínská. Podmínkou realizace navrženého opatření je souhlas správních úřadů v Radotíně. Navržené opatření je nadále považováno za dočasné a ve spolupráci s místními zástupci a úřady budou nadále hledány možnosti pro řešení trvalé.

linka_172

inka_244

linka_172-1

Autor: TZ Ropid # # Zobrazeno: 2,648x     _________




Vložte příspěvek