Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobrý večer. Dnes je Čtvrtek, 18. Dubna 2024


Škodovácké trolejbusy začaly vozit cestujících v Mexiku

01. 03. 2016 Témata: Zahraničí

logo-skodaskodaNové trolejbusy pro mexické město Guadalajara, na jehož výrobce podílí Škoda Electric, vyrazily do provozu s cestujícími. Plzeňská firma pro tamní město Guadalajara dodává celkem dvacet pět nových vozidel společně s místním významným výrobcem autobusů firmou DINA.

První vozy se objevily v ulicích Guadalajary během února. Tamější dopravní podnik a především cestující jsou s nimi velice spokojeni,” sděluje obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch s tím, že pro dopravní podnik města Guadalajara bude flotila nových trolejbusů znamenat ekologický a ekonomický přínos, když nahradí zhruba třicet let provozované zastaralé vozy. Od ledna 2016 jsou vozidla součástí integrovaného dopravního systému města - Linea 3, který denně přepraví až 10 mil pasažérů.

Škoda Electric pro nové trolejbusy dodává kompletní moderní elektrovýzbroj. Samotná finální montáž vozidel v závodě společnosti DINA Camiones nedaleko hlavního města Mexico City se odehrávala za podpory škodováckých odborníků. Hodnota zakázky, která byla podepsaná v únoru loňského roku, se pro Škodu pohybuje na úrovni 100 milionů korun.

Kromě moderního odbavovacího systému, GPRS, WIFI a kamerového systému budou vozidla vybaveny hlavně novým řešením trakčního pohonu, který jim umožňuje nezávislý dojezd na diesel generátor až do vzdálenosti 30km, což se využívá hlavně při průjezdy tunely, při pravidelných záplavách nebo při případných výpadcích v dodávkách elektrické energie.

Díky novým technologiím mají vozy zajímavé provozní náklady, jsou samozřejmě komfortnější pro cestující i řidiče. Nově pořízená vozidla budou výrazně šetrnějších k životnímu prostředí, energie na jejich provoz bude dodávána z větrných elektráren státu Jalisco. Celkem 25 trolejbusů sníží hodnotu produkovaných emisí CO2 o 16,75 tun týdně, což znamená až 3900 tun za rok oproti dieselovým autobusům,” vysvětluje Pavel Kuch.

Guadalajara je druhým největším městem Mexika s více než 1,6 milionem obyvatel a celkovou aglomerací přes 5 miliónů. Díky aktuálnímu úspěchu na tamním trhu si Škoda věří i v dalších bojích o zakázky v Mexiku a Latinské Americe vůbec. Trolejbusy v Mexiku provozuje například i metropole Mexico City, i ta plánuje modernizaci vozového parku.

skoda_mexiko

Autor: TZ ŠKODA TRANSPORTATION # # Zobrazeno: 2,199x     _________




Vložte příspěvek