Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré odpoledne. Dnes je Pátek, 29. Března 2024


Dopravní podnik města Brna - nová expresní linka E56 vyjíždí již zítra

11. 12. 2016 Témata: -Dopravci JMK, Brno, Jihomoravský kraj, Česká republika

dpmbex_nahlPo dvou úspěšných expresních linkách zavedl DPMB ve spolupráci s Magistrátem města Brna linku novou. Provoz autobusové linky E56 bude spuštěn 12. prosince a propojí zastávky Nemocnice Bohunice – Královo Pole, nádraží – Technologický park. „Expresní autobusové linky patří mezi priority koalice v rámci zkvalitňování městské hromadné dopravy. Zkušenosti ze zahraničí ukazují, že lidé mnohem raději využijí komfortního a rychlého spojení autobusy, pokud mají tu možnost. Město se proto bude snažit postupně propojovat vzdálené konce města podobnými spoji,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy Matěj Hollan.

E56_161211.xlsx

Expresní linka E56 výrazně zkrátí dosavadní jízdní dobu a navíc se cestující vyhnou přestupům. „Při zavádění první expresní linky v loňském roce jsme věřili, že si tyto spoje najdou cestující. Zájem nás mile překvapil. Doufáme, že i novou linku si Brňané oblíbí a bude stejně vytížená,“ poznamenal generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Autobusy, které budou využívat tunely velkého městského okruhu, pojedou ve špičkách pracovních dnů v intervalu 15 minut a jízdní doba v celé trase bude v průměru 25 minut. Nová linka bude obsluhovat následující zastávky: Nemocnice Bohunice, Univerzitní kampus, Pisárky, Královo Pole, nádraží, Podnikatelská, Edisonova, Technologický park. „Princip expresních linek je postaven na tom, že mají co nejméně zastávek, aby byla jízdní doba co nejkratší,“ zdůraznil vedoucí dopravního provozu DPMB Jan Seitl.

ex2

Linka v atraktivní jízdní době spojí dvě významné univerzitní a rozvojové oblasti s jedním z největších terminálů hromadné dopravy v Brně. Právě uzel Královo Pole, nádraží nabízí s jedním přestupem rychlé spojení pro většinu městských částí v severovýchodní části města Brna a současně propojuje městskou dopravu se železničními linkami S3 a R3 do Kuřimi a Tišnova.

ex1

První expresní linku E50 zavedl DPMB v polovině prosince loňského roku. Tato linka z Bystrce až na Černovickou terasu zajišťuje časově atraktivní spojení průmyslové zóny s oblastmi Bohunic, Starého Lískovce, Kohoutovic, Bystrce, a to včetně přímého propojení Černovické terasy a Komárova. Tato linka si velmi rychle získala u cestujících oblibu. O linku je nadprůměrný zájem, proto se předpokládá její posílení.

Od 1. září zahájila pravidelný provoz i expresní linka E75, která přinesla výrazné zrychlení dopravy mezi průmyslovou zónou Černovická terasa a přestupními uzly Stará osada a Židenice, nádraží. Linka E75 je v provozu v pracovních dnech na trase Slatina, závod – Židenice, nádraží. V oblasti Černovické terasy obsluhuje všechny zastávky na trase a od zastávky Těžební jede expres až na Starou osadu a do terminálu Židenice, nádraží.

Autor: TZ DPMB # # Zobrazeno: 5,082x     _________




Vložte příspěvek