Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobrý večer. Dnes je Pátek, 26. Dubna 2024


Dopravní hlavního města Prahy - investice do pražské hromadné dopravy letos dosáhnou částky 6,6 miliardy korun

06. 02. 2017 Témata: DP Praha, Hl. m. Praha, Česká republika

logo_dp_praha15t-uvodDopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) letos plánuje investovat do hromadné dopravy celkem 6,6 miliardy korun. Mezi investiční priority roku 2017 patří modernizace bezpečnostních technologií v metru, dodávky tramvají 15T, rekonstrukce stávajících tramvajových tratí, intenzivní příprava nových tramvajových tratí a výstavby bezbariérových přístupů do metra. Bude se jednat o 305 probíhajících a 176 nově zahajovaných investičních akcí.

„Představenstvo DPP na základě  jasné strategie firmy schválilo kvalitní a ambiciózní investiční plán, díky tomu bude možné zaměřit se v letošním roce na řadu důležitých akcí, které přinesou další zvýšení bezpečnosti a komfortu pro cestující. V budoucnu navíc musí tyto investice díky modernizaci generovat provozní úspory,” uvedl Martin Gillar, generální ředitel a předseda představenstva DPP.

„Dopravní i ekologická situace v Praze jednoznačně ukazuje důležitost rozvoje městské hromadné dopravy. Chceme, aby lidé co nejčastěji dali MHD přednost před jízdou autem. K tomu jim ale logicky musíme vytvořit co nejlepší podmínky. Investice jsou proto nezbytné. Zároveň bych si přál, abychom nacházeli a uplatňovali co nejvíce chytrých řešení. Pražská MHD by měla být výkladní skříní chytrého a moderního města. V rámci autobusové dopravy má podnik vypsány tendry na tři vlny dodávek nových vozů. Dokončuje se soutěž na první dvě. V budoucnu bych rád, aby se obnova zrychlila a ze současného průměrného stáří devět let jsme se dostali na ideálních úroveň 7,5 roku stáří autobusů, řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas (ČSSD).

Nejvýznamnější investiční projekty 2017

- příprava stavby metra D

- nákup tramvají 15T

- tramvajové tratě

- rekonstrukce stanice metra Jinonice

- bezpečnostní technologie v metru

- vybudování bezbariérových přístupů

15t

Autor: TZ-DPP # # Zobrazeno: 1,591x     _________




Vložte příspěvek