Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré poledne. Dnes je Pátek, 19. Dubna 2024


Mladá Boleslav začne vybírat dodavatele nových autobusů

09. 02. 2017 Témata: Mladá Boleslav, Středočeský kraj, Česká republika

dp-ml-bol-logomb1Město Mladá Boleslav v rámci Integrovaného plánu rozvoje území může počítat s evropskými dotacemi na nákup 21 nových nízkoemisních autobusů pro městskou hromadnou dopravu. Rada města 2. října schválila zadání veřejné zakázky na nákup těchto autobusů s tím, že dodávka má být rozložená na několik let. Pokud se vše podaří, prvních pět autobusů bude k dispozici do konce letošního roku, případně na začátku roku 2018. Informoval o tom náměstek primátora Jiří Bouška.

Podle zadávací dokumentace této zakázky by vybraná firma měla dodat prvních pět autobusů do osmi měsíců od podpisu smlouvy s městem. Další autobusy dodá vždy do konce března v daném roce, a to pět autobusů v roce 2018, čtyři v roce 2019, čtyři v roce 2020 a tři v roce 2021. Autobusy budou sloužit pro potřebu Dopravního podniku Mladá Boleslav s.r.o. Financování této zakázky bude probíhat za přispění 85% dotace z evropských strukturálních fondů.

Předmětem plnění veřejné zakázky jsou dodávky silničních nízkoemisních autobusů využívajících alternativní palivo CNG a splňujících normu EURO 6. Jak náměstek Bouška zdůraznil, v rámci zakázky bude zaručen také na dobu 10 let servis vozidel. To zaručí nejen průběžné udržování autobusů v dobrém stavu, ale také lepší přehled o servisních nákladech.

Dopravní podnik Mladá Boleslav také pracuje na postupném vylepšení odbavovacího systému. Moderním systémem je v současné době vybavena zhruba třetina autobusů dopravního podniku, v rozpočtu jsou peníze na dovybavení zbývajících autobusů DP a počítá se i s tím, aby je bylo možné nainstalovat i do nových autobusů. Cílem je, aby bylo možné ve všech autobusech platit nejen v hotovosti drobnými mincemi či prostřednictvím městské karty, ale také při využití běžné bezkontaktní kreditní karty.

MHD Mladá Boleslav:

mb-tedom-3

mb-tedom-1

mb-tedom-2

mb-tedom

Autor: Citybus # # Zobrazeno: 3,859x     _________




Vložte příspěvek