Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré odpoledne. Dnes je Pátek, 26. Dubna 2024


Informace o provozu autobusových spojů společnosti Arriva během připravované stávky

03. 04. 2017 Témata: ARRIVA, Česká republika

arriva-logoPodle aktuálních informací, které má společnost Arriva k dispozici od zástupců jednotlivých odborových organizací, se připojí k vyhlášené stávce v autobusové dopravě ve čtvrtek 6. dubna jen zlomek z celkového počtu 2 750 řidičů, které Arriva v Česku zaměstnává. Autobusy Arrivy budou jezdit během stávky v drtivé většině případů bez omezení, výjimku tvoří podle aktuálních informací jen několik okresů v Olomouckém kraji.

Praha a Středočeský kraj

Daniel Adamka, generální ředitel společnosti Arriva: „Všechny autobusy Arrivy ve Středočeském kraji a v Praze pojedou během čtvrteční stávky bez omezení. Týká se to všech našich provozních společností, které dopravu ve Středočeském kraji a v Praze zajišťují, tedy Arrivy Praha, Arrivy střední Čechy, Arrivy východní Čechy, ČSAD MHD Kladno i společnosti PROBO BUS z Berouna. Jezdit budou i řidiči na Příbramsku, kteří stávku zvažovali.”

Teplice

Petr Havlík, ředitel společnosti Arriva Teplice: „Odboráři mě ujistili, že se v Teplicích ke stávce nepřipojí. Spoje městské hromadné dopravy i autobusy v příměstské dopravě by měly jezdit bez omezení.”

Královéhradecký a Pardubický kraj

Jindřich Poláček, ředitel společnosti Arriva východní Čechy: „Všechny linky Arrivy východní Čechy v Pardubickém, Královéhradeckém a Středočeském kraji i na Vysočině by měly jet během čtvrteční stávky bez omezení. Podle aktuálních informací odborů nemají naši řidiči v plánu dopravu žádným způsobem omezovat.”

Milan Kovář, ředitel společnosti OSNADO ze skupiny Arriva, která zajišťuje autobusovou dopravu na Trutnovsku a v jeho okolí: „Zástupci našich odborů potvrdili, že ve čtvrtek zajistí bez omezení provoz všech autobusových linek, které v Královéhradeckém a Libereckém kraji provozujeme, včetně městské hromadné dopravy. Ke stávce se připojí pravděpodobně jen symbolicky, dopravu ale zastavovat nebudou.”

Olomoucký a Moravskoslezský kraj

Pavla Struhalová, ředitelka společnosti Arriva Morava: „Od odborářů máme informace, že všechny spoje Arrivy v Moravskoslezském kraji pojedou v době stávky bez omezení. Dopravu zajišťujeme na Bruntálsku, Krnovsku, v Ostravě a jejím okolí, na Novojičínsku a Třinecku. V Olomouckém kraji pojedou bez omezení spoje v Olomouci, na Litovelsku, Uničovsku, v Hranicích a v Přerově. Na Šumpersku, Jesenicku, v Mohelnici a v Zábřehu se chce ke stávce podle odborářů připojit celkem 181 řidičů z 291. Ani přes opakované výzvy nám Odborový svaz dopravy v daných oblastech neoznámil, kteří řidiči konkrétně vyjedou a kteří ne. Situaci tak budeme nejspíš muset řešit až ve čtvrtek ráno operativně a až ve čtvrtek ráno se dozvíme, které spoje pojedou. V rámci městské hromadné dopravy v Šumperku pojedou autobusy v omezeném rozsahu.”

Dálkové linky z Jesenicka a Šumperska pojedou takto:

  • Linka Jeseník-Praha č. 950101 pojede mimo spoje č. 1 a č. 4 bez omezení.
  • Linka Jeseník-Ostrava č. 950110 pojede bez omezení.
  • Linka Jeseník-Olomouc-Brno č. 950107 pojede bez omezení.
  • Linka Jeseník-Olomouc-Přerov č. 950104 pojede bez omezení.
  • Linka Šumperk-Ostrava č. 930201 pojede bez omezení.
  • Linka Mohelnice-Ostrava č. 930455 pojede bez omezení.

Autor: TZ Arriva # # Zobrazeno: 2,636x     _________




Jeden příspěvek v “Informace o provozu autobusových spojů společnosti Arriva během připravované stávky


  1. STANISLAVAREZNIKOVA@SEZNAM.CZ, 20 Duben 2020 v 16:02

    Kdy pojede autobus Praha Černý Most  přes Hradec Králové do Jeseníku?    Doufám že tento spoj brzy obnovíte.Děkuji.


Vložte příspěvek