Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré odpoledne. Dnes je Sobota, 20. Dubna 2024


3CSAD zavede v Hranicích první plně elektrifikovanou MHD v České republice!

17. 05. 2017 Témata: Česká republika

logo_3csadhranice_tzMěstskou Po našem převzetí dopravní obslužnosti v Hranicích jsme zavedli nové standardy cestování - elektronické odbavování, nízkopodlažní autobusy, řidiči v košilích s kravatou, a hlavně jsme nastolili pravidelný systém vyvážené městské hromadné dopravy.

Město Hranice, jakožto objednatel dopravy, je s našimi službami dlouhodobě spokojeno - v letošním roce jsme se dohodli na nové desetileté smlouvě a městskou hromadnou dopravu v Hranicích tak budeme zajišťovat minimálně do konce roku 2027.

Na oplátku jsme se městu zavázali, že dopravu budeme zajišťovat zcela novými plně hromadnou dopravu v Hranicích zajišťuje naše společnost ČSAD Frýdek-Místek a.s. ku spokojenosti cestujících již od roku 2008, kdy uspěla ve výběrovém řízení. Nahradili jsme původního dopravce, který dopravu zajišťoval různými typy autobusů ve všelijakém technickém stavu. Řidiči, vydávali pouze jízdenkové ústřižky a ošacovací řád byl tzv. „co dům dal”.

nízkopodlažními bezemisními elektrobusy. Celý systém dopravy tak bude od letošního října zajištěn 6 elektrobusy, které neprodukují žádné emise! Píšeme tak novou kapitolu v historii městské hromadné dopravy v České republice.

Právě Hranice jsou pro náš pilotní projekt zcela ideální – půvabné město s historickým jádrem na břehu řeky Bečvy a klidovou lázeňskou zónou v Teplicích n.B.

Všech 6 nových elektrobusů zapojíme do provozu nejpozději na konci října letošního roku. Aktuálně jsou námi nakonfigurované elektrobusy ve výrobě, zároveň připravujeme stavební práce pro vybudovaní dobíjecího centra v našem depu – ve výrobním závodě CETRIS. Elektrobusy budeme provozovat v líbivých zeleno-bílých barvách, které navíc „doladíme“ grafickým polepem. Do tvorby polepu autobusů v brzké době zapojíme i obyvatele Hranic.

ebn1

ebn2

ebn3


Autor: Citybus # # Zobrazeno: 1,237x     _________




Vložte příspěvek