Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobrý večer. Dnes je Čtvrtek, 18. Dubna 2024


Dopravní podnik hlavního města Prahy opět zdarma sveze návštěvníky Pražské muzejní noci

07. 06. 2017 Témata: Autobusy, DP Praha, Hl. m. Praha, Česká republika

logo_dp_prahamuzejni_noc_uvodV noci ze soboty 10. na neděli 11. června 2017 se uskuteční již 14. ročník Pražské muzejní noci. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) vypraví jako spolupořadatel akce zvláštní autobusové linky pro účastníky zdarma a posílí také noční tramvajové linky. Prodlouží se rovněž provoz metra, a to přibližně do 1:00 hod. a provoz parkovišť P+R do 2:00 hod.

Nezvyklý čas i atmosféra láká k noční návštěvě muzeí během Pražské muzejní noci spoustu lidí a my jsme rádi, že jim opět pomůžeme zrychlit přesuny mezi jednotlivými zapojenými institucemi a objekty. Tradičně proto vypravujeme 64 nízkopodlažních autobusů na deseti zvláštních autobusových linkách, které jsou navíc zdarma,” uvedl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP a dodal: „Jsme rádi, že se spolu s Národním muzeem a Asociací muzeí a galerií ČR může Dopravní podnik coby spolupořadatel podílet na této akci.”

Pražská muzejní noc je jednou z největších kulturních událostí Prahy a letos se uskuteční už její 14. ročník. Návštěvníkům v sobotu 10. června 2017 od 19:00 hod. otevře své brány 49 institucí v 79 objektech. Čekají na ně tradiční i neobvyklé prohlídky expozic a výstav a také jedinečný doprovodný program: koncerty, přednášky, workshopy a výtvarné dílny, divadelní a taneční představení nebo filmové projekce. Do všech 79 objektů zapojených institucí bude v tomto čase vstup zdarma, pouze do objektů NKP Vyšehrad bude vstup zpoplatněn symbolickou 1 Kč.

Zvláštní autobusové linky pro přepravu během Pražské muzejní noci:

linka č. 1 v trase Staroměstská - Vítkov - Staroměstská,

linka č. 2 v trase Staroměstská - Troja - Staroměstská,

linka č. 3 v trase Staroměstská - Muzeum - Vyšehrad - Staroměstská,

linka č. 4 v trase Staroměstská - Hradčanské náměstí - Staroměstská,

linka č. 5 v trase Staroměstská - Malostranské náměstí - Staroměstská,

linka č. 6 v trase Staroměstská - Letecké muzeum - Zámek Ctěnice (vybrané spoje) - Staroměstská,

linka č. 7 v trase Staroměstská - Muzejní - Staroměstská,

linka č. 8 v trase Staroměstská - Dejvická - Obora Hvězda (vybrané spoje) - Staroměstská,

linka č. 9 v trase Staroměstská - Výtoň - I. P. Pavlova - Florenc - Staroměstská,

linka č. 10 v trase Smíchovské nádraží - MeetFactory - Smíchovské nádraží

1235

První spoje zvláštních autobusových linek vyjedou ze zastávky Staroměstská v sobotu 10. června v 18:30 hod. a ze zastávky Smíchovské nádraží v 18:50 hod. Poslední spoje zvláštních linek odjíždějí ze Staroměstské v 1:00 hod. s výjimkou posledního spoje linky č. 6, který odjíždí již v 0:40 hod. Provoz linky č. 10 končí posledním spojem s odjezdem v 1:05 hod. ze Smíchovského nádraží.

Linky č. 4, 7 a 9 budou v provozu v intervalu 5 minut, linky č. 1, 2, 3 a 5 v intervalu 7 až 8 minut, linky č. 6 a 8 v intervalu 10 minut, přičemž u linky č. 6 bude zajíždět do Ctěnic a u linky č. 8 k Oboře Hvězda pouze každý druhý spoj, tedy v intervalu 20 minut. Linka č. 10 pojede v intervalu 15 minut. Všechny spoje na všech linkách budou zajištěny nízkopodlažními autobusy.

Tramvajová linka č. 17 bude od 18:15 hod. do ukončení denního provozu v úseku Čechův most - Staroměstská obousměrně odkloněna přes zastávku Malostranská.

Z důvodu konání akce bude od cca 18:15 hod. do cca 1:00 hod. z ulic 17. listopadu (úsek Kaprova - Pařížská) a Dvořákovo nábřeží (úsek nám. Curieových - Na Rejdišti), včetně spojovacích ulic Na Rejdišti a Břehová, vyloučena individuální automobilová doprava. Objízdná trasa bude vedena přes Mánesův most, Klárov a nábřeží Edvarda Beneše.

muzejni_noc_1

muzejni_noc_2

muzejni_noc_3

muzejni_noc_4

muzejni_noc_5

nb12_3580

Autor: TZ-DPP # # Zobrazeno: 1,715x     _________




Vložte příspěvek