Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré ráno. Dnes je Čtvrtek, 18. Dubna 2024


Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou - EVO2 propaguje výročí 120 let libereckých tramvají

08. 06. 2017 Témata: -Dopravci LK, Liberecký kraj, Česká republika

logo_dpmlevo2-uvodV pravé poledne 1. 6. 2017 vyjela poprvé do ulic Liberce zapózovat fotografům tramvaj EVO2 se zcela netradičním polepem. Tramvaj se stala pojízdným billboardem Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a. s., který nepřehlédnutelně upozorňuje na výročí 120. let od zahájení tramvajové dopravy v Liberci.
Návrh, výrobu a samotný polep tramvaje v hodnotě necelých 200tisíc korun měla na starosti liberecká reklamní agentura Rommy agency, kterou dopravní podnik zvolil na základě vypsaného výběrového řízení.

Grafik Michal Říha si se zaujetím se zadáním neskutečně vyhrál. „Zpracování dobových fotografií, které mnohdy nejsou a nemohou být v požadované kvalitě, bylo velmi náročné. Aby se docílilo požadovaného záměru zvýraznění jednotlivých typů libereckých tramvají, byly vozy oproti historické realitě pozadí kolorovány, „komentoval svoji práci grafik Michal Říha.

Pracoval s dobovými fotografiemi, které ze svého archivu poskytl Boveraclub. „Snažili jsme se vybrat takové fotografie, aby tramvaje na nich ukazovaly vývoj dopravy v průběhu celých stodvaceti let. Přední čelo tramvaje je pak reminiscencí na tramvaje T2, které v Liberci také slaví svojí šedesátku. A odměnou pro nás je i připomenutí třicátin našeho spolku na tramvaji” doplnil Tomáš Krebs,” předseda Boveraclubu.

„Tato práce nás všechny velmi těšila, dělali jsme ji rádi, i když byla náročná. Jak se díváme na výsledek, jsme potěšeni. Naší představu se podařilo zhmotnit, a tím se svým způsobem podílet na oslavách tramvajové dopravy ve městě, kde žijeme a pracujeme,” řekla Romana Kuželová, jednatelka agentury Rommy agency.

„Dnes vypravujeme tramvaj EVO2 do běžného provozu MHD v Liberci. Věříme, že potěší a přitáhne oči nejen našich zaměstnanců, kteří ji takto polepenou uvidí také poprvé, ale hlavně zákazníků a návštěvníků města. Oslava libereckých tramvají je zkrátka oslavou dopravy ve městě Liberci a tramvaj EVO2 ji svým polepem připomíná”, doplnil Ing. Luboš Wejnar, ředitel společnosti.

Výročí vzniku tramvajové dopravy ve městě bude DPMLJ, a.s. nyní připomínat častěji a častěji. Oslavy vygradují v sobotu 26. srpna Dnem otevřených dveří v tramvajové vozovně. Od 15. 6. - 24. 9. 2017 proběhne výstava 120. Let tramvajové dopravy v Liberci ve výstavním sále Severočeského muzea v Liberci.

Již 14. června 2017 v 17 hodin začne tato výstava svojí vernisáží. Výstava o dopravě vznikla ve spolupráci s Boverclubem a Severočeským muzeem v Liberci.

fototografie © DPMLJ

evo2-0

evo2-0aa

evo2-0aaa

evo2-0a

evo2-0b

evo2-1

evo2-2

evo2-3

evo2-4

evo2-5

Autor: TZ DPMLJ # # Zobrazeno: 5,247x     _________




Jeden příspěvek v “Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou - EVO2 propaguje výročí 120 let libereckých tramvají


  1. LubikCZ, 29 Březen 2020 v 16:03

    Zdravím, jen by mě zajímalo, kdo schválil reklamy přes okna. Myslím to všeobecně, ne jen u EVO2. Ve vozech je šero a musí se svítit a že z toho koukání milimetrovými dírkami ven bolí oči a nakonec i hlava nikoho nezajímá. Navíc to působí dost stísněně a ani pro epileptiky to asi nebude žádná hitparáda. Díky za odpověď.


Vložte příspěvek