Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré ráno. Dnes je Úterý, 19. Března 2024


ARRIVA Morava - Třinec připravuje bezkontaktní odbavení cestujících platební kartou

15. 06. 2017 Témata: ARRIVA, Moravskoslezký kraj, Česká republika

arriva-logotrinec_uvodMěsto Třinec společně s Arrivou Morava chystají novinku pro cestující v místní MHD. Od 1. října budou mít všichni možnost platit jízdné v autobusech třinecké MHD bezkontaktními platebními kartami všech bank. Místo hledání drobných bude stačit jedno pípnutí u řidiče jako v supermarketu.

Arriva vypravuje v Třinci do provozu každý pracovní den 26 autobusů včetně deseti nových elektrobusů. Všechny vybaví technologií, která umožní cestujícím platit jednotlivé jízdenky u řidiče bezkontaktní platební kartou.

Vydali jsme se na cestu chytrého města a chceme nejrůznějšími kroky lidem zpříjemňovat a usnadňovat život. Na základě dlouhodobé spolupráce se společností Arriva jsme se dohodli na ´vychytávce´, která zjednoduší placení jízdného v autobusech,” uvedla starostka Třince Věra Palkovská.

bez-nazvu

Cestující si budou moci vybrat, jestli sáhnou do peněženky nebo do kapsy po drobných, nebo jestli zvolí rychlejší pípnutí platební kartou. Možné bude obojí,” vysvětluje ředitelka Arrivy Morava Pavla Struhalová. „Odbavení bezkontaktními platebními kartami jsme zavedli už v MHD v Krnově, na celém Jesenicku, na mnoha dalších linkách v Olomouckém kraji i u všech dálkových linek, které provozujeme. Chceme, aby se tato technologie co nejvíc rozšířila a lidé si zvykli platit kartou u řidiče autobusu, stejně jako v obchodech.”

Arriva Morava má dnes už 300 autobusů, kde je možné platit kartou. Skupina Arriva, která působí napříč Českem, tento servis nezavádí jen na Moravě a ve Slezsku, ale v celé republice včetně linek ve Středočeském kraji, v MHD v Kolíně nebo například na dálkových linkách Arriva Expressů z Olomouce či Přerova do Brna.

Výměna třineckých karet

S rozvojem moderních technologií v autobuse přestávají pomalu, ale jistě sloužit staré třinecké karty na MHD. Pokud mají cestující kartu starší než čtyři roky, která má na sobě ještě logo Veolia Transport, a naopak na ní není logo ODISka, pak je nezbytné ji vyměnit. „Od tohoto týdne mohou cestující přijít na naše předprodejní místa a nechat si kartu vyměnit. Připravili jsme pro ně speciální nabídku, kdy je bude stát výměna jen 75 korun místo standardních 130 a senioři nad 70 let budou mít výměnu zdarma,” doplnila Pavla Struhalová.

odiska1

odiska2

perun_1te-3305

Autor: Roman Vanka # # Zobrazeno: 3,151x     _________




Vložte příspěvek