Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobrý večer. Dnes je Úterý, 16. Dubna 2024


Středočeský kraj a organizace IDSK a ROPID připravují krizový plán autobusové dopravy pro oblast Kladenska na 4.9.2017

03. 09. 2017 Témata: -Dopravci SK, ARRIVA, Středočeský kraj, Česká republika

logo_pid

web-kladno-uvod1Středočeský kraj spolu s organizacemi ROPID a IDSK dělají maximum pro zajištění bezproblémového provozu autobusové dopravy na Kladensku v první školní den v pondělí 4.9.2017. Dispečeři Koordinačního dispečinku Pražské integrované dopravy (PID) domlouvají s dopravci alternativní řešení v případě přetrvávajících problémů na linkách ČSAD MHD Kladno, pomoc přislíbili také ostatní dopravci.V pondělí bude lidem pomáhat maximum informátorů a dispečerů, kteří budou nasazeni přímo do terénu. Pomoci by mohla také železnice. Výluka na trati Kladno - Praha dnes 3.9.2017 končí. Aktuální informace zveřejňujeme on-line na adrese www.pid.cz.

„Společně s organizátory dopravy IDSK a ROPID se Středočeský kraj snaží připravit na případné problémy způsobené autobusovým dopravcem ČSAD MHD Kladno, tak aby se zítra všichni žáci dostali do škol a lidé do zaměstnání. Krizový plán by měl v případě výpadku spojů kladenského dopravce zmírnit dopad na cestující. Za selhání ČSAD MHD KLADNO vyvodím důsledky, včetně uplatnění smluvních sankcí a odebrání linek,” řekla hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

Přestože v pátek 1. září 2017 byl dopravce ČSAD MHD Kladno znovu vyzván k řešení situace, problémy na jeho linkách stále přetrvávají a situace se nelepší. Výpadky se týkají nejen nově integrovaných linek, ale i těch stávajících, které jezdí řadu let, například linky 356 do Statenic. „Ani během uplynulého víkendu se bohužel nepodařilo zajistit všechny plánované spoje na Kladensku. Díky aktivnímu přístupu našeho Koordinačního dispečinku jsme aspoň eliminovali případy, kdy by některé obce nebyly obslouženy autobusy vůbec. Dále se ve spolupráci s dopravcem snažíme přesunutím některých dostupných autobusů mezi linkami minimalizovat dopady na cestující,” uvádí Petr Tomčík, ředitel ROPID.

Jelikož očekáváme následující pracovní týden další nárůst počtu cestujících z důvodu zahájení školního roku, podobně rozsáhlé výpadky provozu jako minulý týden jsou již nepřijatelné. „Povolali jsme proto všechny dostupné dopravce a požádali je o pomoc, ať už na linkách ČSAD MHD Kladno nebo jako posílení na svých vlastních linkách, které jsou v důsledku výpadků ČSAD MHD Kladno přetěžovány,” řekl Martin Jareš, zástupce ředitele IDSK pro dopravu a dodal, že i kdyby vyjely všechny autobusy ČSAD MHD Kladno, nasadí dopravce EXPRESCAR na rychlíkovou linku 399 ve špičkách na vybrané spoje preventivně kloubový autobus, navíc bude připravena také operativní záloha na posílení dalších spojů linky 399.

Připomínáme, že od pondělí 4. září 2017 vyjedou po výluce opět na trať vlaky z Kladna do Prahy. Ta nabídne standardně vyšší kapacitu vlakových souprav, takže významně může pomoci odlehčit autobusům. Během pondělí budou na klíčových místech v terénu přítomni dispečeři a informátoři ROPID a IDSK pro řešení případných problémů přímo na autobusových zastávkách a pro zajištění maximální informovanosti cestujících.

Pokud by kladenské autobusy nevyjely, jsou dopravci AUTODOPRAVA LAMER a POHL KLADNO připraveni operativně posílit linku 330, zejména kvůli spojení ze zastávky „Kladno, Pražská křižovatka” do Prahy. V případě výpadku většího množství autobusů dopravce ČSAD MHD Kladno je hlavní prioritou přepravit co největší množství cestujících. Některé autobusy proto nemusejí mít plné vybavení odbavovacím zařízením a informačními systémy (musí být vybaveny přinejmenším natištěným číslem linky). Můžou být též operativně upravovány jízdní řády. Záložní opatření jsou připravována tak, aby se maximálně využily provozní možnosti ostatních dopravců na trasách společných s ČSAD MHD Kladno, který by tak soustředil své provozní kapacity tam, kde je náhrada jinými dopravci obtížná.

kladno_pid_24

kladno_pid_22

kladno_pid_21

kladno_pid_20

kladno_pid_17

kladno_pid_0

kladno_pid_16

kladno_pid_15

kladno_pid_14

kladno_pid_1

kladno_pid_13

1254

kladno_pid_12

kladno_pid_2

kladno_pid_3

kladno_pid_11

kladno_pid_4

kladno_pid_5

kladno_pid_18

kladno_pid_7

kladno_pid_6

kladno_pid_9

kladno_pid_8

kladno_pid_20

kladno_pid_19

Autor: TZ Ropid # # Zobrazeno: 4,972x     _________




Vložte příspěvek