Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré poledne. Dnes je Pátek, 26. Dubna 2024


IDSK - Středočeský kraj už našel náhradní dopravce na linky s čísly 323 a 620

07. 09. 2017 Témata: ARRIVA, IDS, PID, Česká republika

idsk323-uvodZhruba 80 spojů denně si na linkách Praha, Nádraží Veleslavín - Koleč, zámek a Kladno - Kralupy nad Vltavou rozdělí čtyři náhradní dopravci. Krajský Odbor dopravy a Integrovaná doprava Středočeského kraje (IDSK) se předběžně dohodly na spolupráci se společnostmi Pohl Kladno, Libor Valenta, Stenbus, Martin Uher po tom, co v pondělí původní provozovatel autobusové dopravy na zmiňovaných trasách ČSAD MHD Kladno oznámil, že kvůli nedostatku řidičů nezvládá zajistit provoz na uvedených trasách, linek se narychlo vzdal a Krajskému úřadu Středočeského kraje a Magistrátu hl. m. Prahy oznámil úmysl vrátit licence na linky číslo 323 a 620.

Kladensko se v sobotu 26. srpna 2017 připojilo do systému Pražské integrované dopravy (PID). Na přání obyvatel objednal Středočeský kraj více spojů tak, aby se lidem lépe cestovalo a při jízdě do centra hlavního města mohli jet na jednu jízdenku a navíc ušetřit. ČSAD MHD Kladno ale změnu podle vedení kraje nezvládlo a docházelo kvůli nedostatku řidičů na různých linkách k výpadkům desítek spojů. „Jsem ráda, že se nám podařilo díky intenzivní práci Odboru dopravy a IDSK situaci stabilizovat a zajistit od čtvrtka náhradní dopravce. Očekávám, že zítra vyjedou na Kladensku autobusy na všechny spoje, včetně těch, které bude i nadále provozovat společnost ČSAD MHD Kladno. Situaci budeme dál pozorně sledovat,” řekla hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

323

Sankce pro ČSAD MHD Kladno projedná krajský úřad podle radního pro oblast dopravy Františka Petrtýla (ANO 2011) v samostatném správním řízení: „Společnost ČSAD MHD Kladno hrubě porušila smlouvu a to je pro nás nepřijatelné. Situace, ke které došlo na Kladensku v minulých dnech, se už nikdy nesmí ve středních Čechách opakovat. Zvažované sankce budou odpovídat smlouvě, tedy počtu neujetých kilometrů a neobsazených spojů a linek. Teď už by se situace měla uklidňovat a mělo by být vše v pořádku.”

1142

Vybraní dopravci budou na uvedených linkách zajišťovat dopravu v rámci krizového plánu do doby řádného licenčního řízení. Podle zástupce ředitele pro dopravu IDSK Martina Jareše nebylo hledání jednoduché: „Zejména na velmi specifické trase linky 323 jsme hledali dopravce s nižšími autobusy, protože v Zákolanech stojí most, který má omezenou podjezdnou výšku. Tuto podmínku splňují zatím jen autobusy některých dopravců, proto budeme muset ještě tuto situaci dořešit. Lidé se budou také muset připravit na to, že některé autobusy nebudou plně technicky vybaveny odbavovacími a informačními systémy, za což se omlouváme. Hlavní prioritou je pro nás, aby se lidé dostali tam, kam potřebují.”

323-2

323-1

620-2

620-1

Autor: Citybus # # Zobrazeno: 6,108x     _________




Vložte příspěvek