Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré odpoledne. Dnes je Čtvrtek, 25. Dubna 2024


Dopravní podnik města Jihlavy - Den otevřených dveří

16. 09. 2017 Témata: -Dopravci KV, Kraj Vysočina, Česká republika

logo_dp_jihlavajihlava_uvodDopravní podnik města Jihlavy, a.s. po roce opět otevírá brány svého areálu v Brtnické ulici. V neděli 17. 9. 2019 od 10 do 16 hodin budete mít příležitost prohlédnout si technické zázemí Dopravního podniku města Jihlavy, a.s. Vystaveny zde budou zástupci všech typů trolejbusů a autobusů, které zajišťují provoz MHD v Jihlavě. Dále zde budou k vidění speciální vozidla sloužící k údržbě trolejového vedení a odtahům autobusů a trolejbusů. V areálu Dopravního podniku budou k vidění i retrovozidla, která dříve zajišťovala provoz veřejné dopravy. Letošní den otevřených dveří je tematicky laděn k ukončení provozu legendárních trolejbusů ŠKODA 9 Tr, maďarských kloubových autobusů Ikarus a “hranatých” autobusů Karosa řady 700. Vozidla těchto typů totiž v Jihlavě dojezdila přesně před 20  lety, resp. v případě Karos řady 700 před 5 lety.

Do areálu Dopravního podniku se návštěvníci dostanou pomocí tří speciálních nostalgických linek. Jízdné na těchto linkách je zdarma a budou obslouženy historickým trolejbusem ŠKODA 9 Tr, maďarským kloubovým autobusem Ikarus 280 a kloubovým autobusem Karosa B 741.

Linka R  1 (trolejbus ŠKODA 9 Tr) pojede v trase DP – Březinova – Hlavní nádraží – Chlumova – Masarykovo náměstí – DP
Linka R2 (autobus KAROSA B 741) pojede v trase DP – Žižkova  - Horní Kosov – Poliklinika – Masarykovo náměstí – DP
Linka R3 (autobus IKARUS 280) pojede v trase DP – Masarykovo nám. – Na Růžku – bývalá konečná Domácí potřeby – Na Růžku - Masarykovo náměstí – DP

V rámci dne otevřených dveří budou probíhat komentované prohlídky v 11, 13 a 15 hodin. Z retrovozidel  je prozatím předběžně přislíbena účast autobusů Karosa ŠL 11, Karosa ŠD 11, Karosa B 732 a Ikarus 280. Dále pak kloubový trolejbus ŠKODA 15 Tr a jeden velmi netradiční trolejbus zahraniční výroby ZIU9, původem z Budapešti.

dod0a

dod2

dod1

dod2

dod3

Autor: Citybus # # Zobrazeno: 2,801x     _________




Vložte příspěvek