Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré ráno. Dnes je Středa, 24. Dubna 2024


Dopravní podnik města České Budějovice - obnova vozového parku

14. 11. 2017 Témata: -Dopravci JK, DPMČB, Jihočeský kraj, Česká republika

logo_dpmcbweb-zilina-uvodPlzeňská Škoda Electric vyrobí jedenáct moderních trolejbusů pro České Budějovice. Do jihočeské metropole zamíří osmnáctimetrové kloubové vozy typu 27 Tr. Celková hodnota zakázky je více než 180 milionů korun.
Do Českých Budějovic jsme v minulosti dodali už více než třicet trolejbusů, poslední v roce 2017. První trolejbusy z nové zakázky se ve městě objeví ve třetím čtvrtletí roku 2018,” sděluje obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr.

Škoda v rámci výroby jedenácti trolejbusů poprvé pro českého zákazníka použije novou generaci karosérií. „Trolejbusy budou mít nejen moderní design, ale především nabídnou vysoký komfort pro cestující i řidiče. Pro dopravce budou tato vozidla zajímavá z hlediska nízkých nákladů na provoz a údržbu. Disponují trakční baterií pro pohon v místech bez trolejového vedení, jsou plně klimatizované a pasažéři jistě ocení i moderní informační systémy,” doplňuje Radek Kapr.

Škoda Electric aktuálně pro České Budějovice vyrábí jedenáct devítimetrových elektrobusů, které plánuje dodat v průběhu prázdninových měsíců roku 2018. Tyto vozy jsou unikátní svým řešením. Elektrobusy se budou pravidelně a krátce nabíjet pantografem přímo ze stávající trolejbusové troleje přibližně každých 50 km. K tomuto účelu jsou vybaveny galvanicky odděleným nabíječem přímo na vozidle.

Ilustrační foto © Dopravný podnik mesta Žiliny

27tr

Autor: Citybus # # Zobrazeno: 2,436x     _________




Vložte příspěvek