Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré ráno. Dnes je Čtvrtek, 25. Dubna 2024


V pondělí 18. prosince 2017 nás předčasně opustil pan Jan Arazim

19. 12. 2017 Témata: Česká republika

Pan Jan Arazim se narodil v roce 1969 a od svých 18-ti let pracoval v pražském Dopravním podniku. Dopravě se nevěnoval pouze profesně, ale byla také jeho velkou zálibou. Pro budoucí generace se díky němu podařilo zachovat celou řadu historických vozidel veřejné dopravy po celé České i Slovenské republice, které sám aktivně vyhledával a podílel se rovněž na jejich renovaci. V rámci své badatelské činnosti se také významně věnoval mapování historie autobusové, trolejbusové a tramvajové dopravy, kterou v neposlední řadě aktivně fotografoval. Historicky velmi cenné byly i jeho poznatky, zápisky a vědomosti nejen o výše zmíněných vozidlech, ale i z prostředí pražského DP. V minulých letech se stal autorem tří knih a spoluautorem mnoha dalších odborných článků i publikací. Jan byl významným spolupracovníkem našich webových stránek a je těžce nahraditelný nejen jako dopravní odborník, ale především jako kamarád. Při poslední společné akci v tuto sobotu dne 16. prosince, kdy se jako řidič autobusu DP podílel na natáčení televizní reklamy v Praze 6 - Dejvicích, nás absolutně nenapadlo, že to je setkání poslední. Jan Arazim zemřel náhle v pondělí 18. prosince 2017.

honza2

honza_5

honza_1

honza_2

honza_4

Autor: Citybus # # Zobrazeno: 3,724x     _________




4 Příspěvků v “V pondělí 18. prosince 2017 nás předčasně opustil pan Jan Arazim


  1. Zdeněk Liška, 24 Prosinec 2017 v 7:58

    Velmi smutná zpráva :-( které se nechce věřit…
    Honzu jsem znal přes 15 let, a to jak po kamarádské stránce tak po profesní stránce. Dost jsme spolu zažili, neopakovatelné vrakové výlety, zajímavé historky u piva. Honza byl fajn kamarád, na autobusech jsem ho 2 x zaučoval a v obou případech nakonec odjezdil směnu za mě. Vynikající a dobrosrdečný člověk s neskutečnými znalostmi a přehledem…
    Rodině přeji upřímnou soustrast.
    +ZL+


  2. George, 23 Prosinec 2017 v 17:24

    Čest jeho památce!


  3. pauliner, 20 Prosinec 2017 v 13:50

    Tak to je rána.:-/ Ta jeho kouzelná automapa ČR a SR se zakreslenými speciálními objekty ve volné přírodě by se měla dostat do muzea.


  4. Marcel, 20 Prosinec 2017 v 7:48

    Tak to je rána, vůbec nemám slov, a to jsem s ním minulý týden mluvil v Hovorčovicích, nic tomu nenasvědčovalo.  Věřím že i nahoře bude pokračovat ve svém milovaném koníčku. Upřímnou soustrast.


Vložte příspěvek