Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré ráno. Dnes je Úterý, 19. Března 2024


ČSAD Karviná - obnova vozového parku Iveco Urbanway

21. 12. 2017 Témata: -Dopravci MK, Moravskoslezký kraj, Česká republika

logo_3csadurban_3csad_uvodKarvinský dopravce před Vánoci obnovuje část své flotily autobusů, zajišťujících městskou hromadnou dopravu. Flotila šesti nových plynových autobusů modelu Urbanway od tuzemského výrobce IVECO byla představena v úterý, 19. prosince v areálu autobusového nádraží v Karviné. Prezentace proběhla za účasti zástupců města Karviné - náměstků primátora, pana Ing. Jana Wolfa a pana Ing. Lukáše Raszyka.

Nízkopodlažní autobusy Urbanway jsou speciálně navrženy pro hromadnou dopravu v městských oblastech. Cestující ocení nižší hlučnost, dostatek prostoru v interiéru, informační LCD panely či USB nabíjecí doky pro přenosná zařízení. Samozřejmostí výbavy je pak sklopná plošina pro vozíčkáře či akustický systém hlášení pro slabozraké a nevidomé.

Městská hromadná doprava v Karviné je kompletně zajišťována nízkopodlažními autobusy. Zařazením šestice nových plynových vozidel podíl autobusů s pohonem na CNG v rámci sítě MHD Karviná přesáhl 50%. Dopravní skupina 3CSAD nákupy dalších autobusů s pohonem na stlačený zemní plyn upevňuje svou pozici CNG leadra, kdy z 1120 CNG autobusů v České republice provozuje celkem 190 ks vozidel, což představuje 17% podíl.

Nové ekologické celonízkopodlažní autobusy s pohonem na stlačený zemní plyn ČSAD Karviná pořídila v rámci dotačního projektu ITI - Pořízení nízkoemisních a bezemisních vozidel pro MHD Karviná a MHD Orlová. Z dotace bude pořízeno celkem 10 autobusů - 7 ks CNG autobusů a 1 bezemisní elektrobus pro MHD Karviná a 2 ks CNG autobusů pro MHD Orlová.

foto: 3CSAD

urban_3csad

urban_3csad_a

Autor: Citybus # # Zobrazeno: 2,018x     _________




Vložte příspěvek