Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré poledne. Dnes je Úterý, 19. Března 2024


Městský dopravní podnik Opava - obnova vozového parku

11. 01. 2018 Témata: -Dopravci MK, Moravskoslezký kraj, Česká republika

mdpo-1opavaFlotilu nových trolejbusů za více než 130 milionů korun získá ještě do konce letošního roku dopravní podnik v Opavě. Do Slezska míří deset vozidel z plzeňské Škody Electric. Vozy nabídnou vysoký komfort a také nový a moderní design, totiž karosérii zcela nové generace.

Jedná se o světovou premiéru této moderní karoserie pro trolejbusy. Samozřejmostí je prostorný interiér, klimatizace prostoru pro cestující i řidiče, moderní informační systém včetně možnosti USB připojení. Vozidla jsou navíc vybavena pomocným bateriovým pohonem, takže mohou jezdit i na místech bez instalovaného trolejového vedení, bez problémů mohou také sloužit i v případě výpadku elektřiny,” sděluje obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr.

První trolejbusy by měl dopravní podnik v Opavě získat zhruba na konci třetího čtvrtletí roku 2018. „Aktuální zakázkou navazujeme na naše předchozí dodávky do Opavy, ty poslední se odehrály v roce 2015,” vysvětluje Radek Kapr. Flotilu trolejbusů opavského dopravního podniku tvoří aktuálně více než 30 trolejbusů v typickém červenobílém provedení, které ročně přepraví téměř šest milionů cestujících. „Desítka nových nízkopodlažních trolejbusů významně pomůže obnovit vozový park trolejbusů v Opavě,” dodává Radek Kapr.

opava1

Autor: Citybus # # Zobrazeno: 3,788x     _________




Jeden příspěvek v “Městský dopravní podnik Opava - obnova vozového parku


  1. SYBLÍK, 12 Leden 2018 v 4:06

    PROČ JE TU TA FAKE FOTOMONTÁŽ Z PRAHY-PROSECKÉ ? ELEKTROBUS SOR ENS 12 S TYČEMI ZE STARÉ TATRY T400 (15.10.2017)- “OPAVA-ŠKODA”- SVĚTOVÁ PREMIÉRA ? NENALETĚLI JSTE ?


Vložte příspěvek