Citybus.cz

AUTOBUSY - TROLEJBUSY - TRAMVAJE Dobré ráno. Dnes je Středa, 17. Dubna 2024


Dopravní podnik města České Budějovice - testování elektrobusu SOR EBN 10,5

02. 06. 2011 Témata: DPMČB, Jihočeský kraj

logo_dpmcbOd 1. do 7. června mají cestující v českobudějovické městské hromadné dopravě možnost vyzkoušet si jízdu nízkopodlažním elektrobusem SOR EBN 10,5.

Pavlína Hulíková

Zkušební provoz tohoto typu vozidla připravil Dopravní podnik ve spolupráci se společností E.ON Česká republika. Vůz bude s ohledem na nižší obsaditelnost nasazován na linky 10, 12, 13, 14 a 16.
Cílem je vyzkoušení provozních vlastností vozidla v běžném provozu z pohledu provozovatele, řidičů i cestujících. Proto uvítáme veškeré poznatky a připomínky cestujících k tomuto typu vozu, který v ulicích města poznají na první pohled díky výraznému barevnému provedení.
SOR EBN 10,5 je městský dvounápravový třídveřový elektrobus délky 10,5 m. Obsaditelnost vozu je 85 osob, z toho 19 míst k sezení, s dalšími 6 sklopnými sedadly. Pro pohon elektrobusu slouží elektromotor o jmenovitém výkonu 120 kW. Trakční baterie je složena ze 180 článků, které jsou sledovány z hlediska přebíjení, podbíjení i teploty. Dojezd elektrobusu je dle obsazenosti a náročnosti provozu přibližně od 110 do 160 km na jedno dobití. Trakční baterii lze dobít za 8 hodin “pomalým” nabíjením, při využití “rychlonabíjení” se úměrně proudu zkracuje čas nabíjení až na 1 hodinu.

Fotogalerie:

Související články:

Autor: TZ DPMČB # # Zobrazeno: 5,069x     _________




Komentáře jsou uzavřeny.